Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayata Tanıklık Edenler

Hayata Tanıklık Edenler

30’dan fazla fotoğrafçının katılımıyla hazırlanan Leica'nın kampanyasında dünyanın her anını benzersiz bakış açılarıyla belgelemenin güzelliği vurgulanıyor.

Herkesin telefonlarından rahatlıkla güzel fotoğraflar çekebildiği bu dönemde pahalı fotoğraf makinelerinin ve ekipmanlarının önemi göstermek ve anlatmak oldukça zor bir iş. 150 yılı aşkın geçmişiyle tarihe adeta tanıklık Alman fotoğraf makinesi üreticisi Leica tarihi kayıt altına alan fotoğrafçıların ve profesyonel fotoğrafçılığın değerini takdir eden bir kampanya sunuyor.

Fotoğrafın anlık duygusuna, olayı çarpıcı bir şekilde aktaran sahnelere ve tarihin farklı anlarına vurgu yapmak isteyen marka The World Deserves Witnesses kampanyasıyla birlikte dünyanın ona tanıklık edecek insanlara ihtiyaç duyduğunu vurguluyor.

leica

Dünyanın görgü tanıklarına övgü

TBWA\Paris tarafından yaratılan kampanyada halihazırda çekilmiş fotoğraflardan bir kolaj sunuluyor. Kampanya için ayrıca bir fotoğraf çalışması gerçekleştirilmiyor. Bu sayede dünyaya tanıklık etme mottosunun anlamı daha sanatsal ve gerçekçi bir şekilde gösteriliyor.

Savaşlar, krizler, mülteci sorunları, devrimler, ayaklanmalar, benzersiz ufak anlar da dahil olmak üzere hem küresel ölçekte ses getiren büyük olaylar hem de gündelik hayattan ufak tatlı detayların yer aldığı sahneler reklam filminde izleyiciyle buluşuyor. Bu görsel referanslarla birlikte tarihe anlık bir bakış atılırken bütünlük ve samimiyet de korunuyor.

leica

Dünya çapında 15’ten fazla ülkede basılı olarak yayınlanacak kampanyaya 30’dan fazla fotoğrafçı katkı sunuyor. Amerikalı fotoğrafçı Joel Meyerowitz kampanyanın manifestosunu seslendiriyor.

Künye

Müşteri: Leica
Küresel Pazarlama Direktörü: Andrea Pacella
Ajans: TBWA\Paris
İdari Yaratıcı Yönetmen: Benjamin Marchal, Faustin Claverie
Post Prodüksiyon: Eléonore Girard
Ses: Else
Beste: Niccolò Pacella
Fotoğrafçılar: Emily Garthwaite/Institute Kai Wiedenhöfer; Sarah G. Ascough; Stephen Vanasco; Chris Suspect; Véronique De Viguerie; Justin Mott; Gabriele Micalizzi; Eolo Perfido; Craig Semetko; Jonathan Eden-Drummond; Christian Werner; Godong/Getty Images; Hulton-Deutsch Collection/Getty Images; Dotan Saguy; Brian Otieno; Joel Meyerowitz; Pierre Belhassen; Matt Stuart; Bree Garcia; Bruce Gilden/Magnum; Frédéric Lanoizelé; Richard Tsong-Taatarii; Damir Sagolj; Jasper Doest; Joshua Buana; Sylvestre Dedise; Lutz Müller; Emil Gataullin

Görsel: Leica, Twitter