Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Discover Nikon ve Zafer Kaptanoğlu

Discover Nikon ve Zafer Kaptanoğlu

Nikon’un diğer fotoğraf makinelerinden ayıran bir özelliği var. Bu, teknik ya da teknolojik bir özellik değil… Nikon, ürünlerini kullanan ve uluslararası çapta başarılı çalışmaları olan fotoğrafçıları tanıtmak için Discover Nikon adında bir internet sitesi kurdu. İşte bu oluşuma Türkiye’den reklam fotoğrafçılığı alanında başarılı çalışmalara sahip Zafer Kaptanoğlu katılmaya hak kazandı.
TBWA/İstanbul için çektiği yukarıdaki Beko çamaşır makinesi fotoğrafını gören Nikon, fotoğrafın teknik detaylarını (14 mm F2,8’lik balıkgözü lens kullanılmış) Zafer Kaptanoğlu’ndan ister ve Nikon’la çekildiği anlaşıldıktan sonra kendisini Asya Pasifik bölgesinin en iyilerinin sergilendiği Discover Nikon sitesine davet eder. Ve bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’den reklam alanında çalışan ilk fotoğrafçı olarak sitede işleri sergilenmeye başlar.
Zafer Kaptanoğlu’nun çalışmalarını Discover Nikon sitesine girerek Volume II kısmından görebilirsiniz. (Ek bir bilgi. Yukarıdaki çalışmalarda rötuş yok. Tamamen Nikon’un lensi kullanılarak bu renkler ve açı elde edilmiş.)