Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kayan HTML5 Sayfalar ve Explorer 9

Kayan HTML5 Sayfalar ve Explorer 9

Internet Explorer 9 internet gezgini uygulamasının tanıtımı doğrudan ürünü anlatarak değil, ürünün en güçlü olduğu özelliklerine göre tasarlanmış internet siteleri üzerinden yapılıyor.

Türkiye versiyonunda 41? 29!'un yaptığı Zafer Yolunda sitesiyle yürüyor iletişim. Stratejinin uluslararası olduğunu anlamam, Disney'in Tron Legacy Digital Book sayfasını görmemle oldu, Tron'un kayar sayfalı uygulaması da IE9'la daha iyi deneyimleniyormuş.

Sayfa kaydırarak 3 boyutlu gibi katmanlı bir görsel dünyasında gezinme, Mayıs ayında Bigumigu'dan paylaştığımız ve Hobo Lobo of Hamelin hikayesinde gördüğümüz bir uygulama. Bu öyküde üst üste koyulmuş görseller farklı hızlarla kaydıkları için derinlik efekti oluşuyordu -Flash olmadan-. Bu tekniği sunumlarımızı dinleyenler de hemen hatırlayacaktır.

Şimdi Internet Explorer 9'un projelerine sırayla bir bakalım.

Muhteşem Yüzyıl: Zafer Yolunda

41? 29!'un yaptığı bu proje, büyük izlenme oranına sahip tv dizisiyle benzer bir ismi de kullanarak ilgi çekiyor. Mohaç muharebesini anlatan site, başarılı çizgi roman illüstrasyonları ve IE9'un sunduğu ses özelliklerini başarıyla kullanmasıyla dikkat çekiyor.

Müşteri: Microsoft
Marka: Internet Explorer 9
Müşteri Ekibi: Kerim Özbakırcı, Leylim Erenel
Ajans: 41? 29!
Ajans Başkanı: Alemşah Öztürk
Proje Yönetimi: Serhat Maraşlıgil
Yaratıcı Ekip
Kreatif Direktör: Seren Köroğlu
Art Direktör: Lütfü Kırdar
Illustrator: Koray Kuranel
Metin Yazarı: Yiğit Değer Bengi, Ahmet Terzioğlu
Teknik Yönetim: Hidayet Bayraktar
Geliştirici Ekibi: Günay Sert, Enis Kılıç, Emre Çakmakcı, Emir Anarat
Ses: Zeynep Bozok

Tron Legacy Digital Book

Tron sayfasının arkasındaki ajans ise, Vectorform. Burada, iletişim için sıfırdan bir içerik oluşturmak yerine, bilinen ve popüler bir Disney içeriği HTML5 tekniğiyle çizgi romana dönüştürülmüş.

Aşağıda da Fast Company'nin uygulama ile ilgili hazırladığı videoyu izleyebilirsiniz.