Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Beijing Kış Olimpiyatları İçin Yapılacak Çift Sarmal Kemerli Köprü

Beijing Kış Olimpiyatları İçin Yapılacak Çift Sarmal Kemerli Köprü

Penda mimarlık stüdyosu, 2022 Kış Olimpiyatları için Beijing’e Olimpiyat halkalarından ilham alan, çift sarmal kemerli San Shan Köprüsü’nü inşa edecek.

Beijing ve Viyana merkezli mimarlık stüdyosu Penda, 2022 Beijing Kış Olimpiyatları için yapılması planlanan, kuzeyin geniş vadilerini Gui Nehri üzerinden kalabalık Beijing’i birbirine bağlayacak San Shan Köprüsü için bir tasarım önerisinde bulundu.

Penda’dan Chris Precht, Olimpiyat halkalarını temsil eden, iç içe geçen elipsler ve elipslerin birbirlerini çift sarmalla desteklediği bir tasarım ortaya çıkardı. Penda, köprünün mümkün olan en güçlü yapısal performansı sağlanması için ARUP mühendislik şirketiyle çalışma kararı aldı.

Çapraz şekilde birbirine geçen 5 çelik halkadan ve 3 bölmeden oluşan kemerli köprüde halkaların arasının ince tahta sarmallarla örüldüğü görülüyor. Ortaya çıkan dinamik görüntü, Beijing Kış Olimpiyatları sırasında temel yarışların büyük bir kısmının gerçekleşeceği Zhangjiakou’nun dağlık görüntüsüne birkaç tepe daha ekleyerek canlandıracak.

Köprünün yapılacağı yerin etrafındaki alanların Beijing halkı ile oyunlar sırasında Beijing’i ziyaret eden turistler için dinlence ve eğlence yerlerine dönüştürülmesi rekreasyon faaliyetleri başlatılacak. Bu çalışmalar, Beijing’in kentsel dokusuna yeni bölgeler kazandırılması için başlatılan imar planının daha geniş ölçekli biçimde ele alınmasını sağlayacak.

Görsel: Behance