Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Korkusuzlar Kış Olimpiyatları İçin Geliyor

Korkusuzlar Kış Olimpiyatları İçin Geliyor

BBC Sport için hazırlanan Kış Olimpiyatları filmi; sporcuların yüzleştikleri korkuları ve önlerine çıkan zihinsel ya da fiziksel engelleri nefis çizimlerle anlatıyor.

Kış Olimpiyatları yaklaşıyor. Şubat ayıyla birlikte seyretmesi heyecanlı kış sporlarından pek çok adrenalin yüklü yarış bizleri bekliyor olacak. Senenin en büyük spor olaylarından birine doğru geri sayarken kış sporlarının yüksek temposunu ve yarışmanın ya da daha doğrusu, rekabetin gerilimini nefis bir şekilde yansıtan bir film karşımıza çıktı. BBC Sport için hazırlanan Kış Olimpiyatları filmi, lezzetli görsel diliyle, gaz mı gaz bir canlandırma film.

Farklı Spor Dallarından Atletlerin Zorlu Mücadelesi

Y&R London tarafından yaratılan ve animasyonu Nexus Studios’dan Smith & Foulkes tarafından yapılan film; “The Fearless are Here” adını taşıyor. Film, görsel metaforlar aracılığıyla sporcuların Olimpiyat müsabakalarında yaşayacakları rekabet ve yüzleşecekleri korkular yansıtılmış. Sporcuların korkuları ve rakipleri stilize çizimlerle görselleştirilirken müzik, çizgiler ve tempo ile sporun enerjisi aktarılmış.

2B animasyon tekniğiyle yaratılan filmde çeşitli sporcuları mücadele ederken izliyoruz. Kayak, snowboard, buz pateni, körling, kızak, kayakla atlayış gibi spor dallarından atletleri, soyut bir dünya içerisinde görüyoruz. Alanlarının en iyisi olabilmek için fiziksel ve zihinsel engelleri aşmak zorunda olan bu sporcuların önlerindeki zorluklar ise ejderhalar ve canavarlara dönüşerek yollarını kesiyor.

kış olimpiyatları_bbc sport_y&r london_fearless are here_bigumigu kış olimpiyatları_bbc sport_y&r london_fearless are here_bigumigu kış olimpiyatları_bbc sport_y&r london_fearless are here_bigumigu kış olimpiyatları_bbc sport_y&r london_fearless are here_bigumigu

kış olimpiyatları_bbc sport_y&r london_fearless are here_bigumigu

Sporcuların korkusuzluğunu vurgulayan film; “Korkusuzlar burada.” diyerek sonlanırken Olimpik sporcuların göze aldıkları şeyleri gözler önüne seriyor ve konu yarışmaksa bu noktada gerçekten korkusuz olduklarını anlatıyor.

Geçtiğimiz hafta yayına giren film, Olimpiyat sezonu boyunca devam edecek.

Künye:
Reklamveren: BBC Sport
Reklam Ajansı: Y&R London
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Mark Roalfe
Yaratıcı Ekip: Jim Bolton, Gavin McGrath, Psembi Kinstan
Yapımcı: Katherine Maidment
İş Yönetmeni: David Pomfret
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Tom Lamming
Yapım Şirketi: Nexus Studios
Yönetmen: Smith & Foulkes
Yapımcı: Tracey Cooper
Ses: Anthony Moore  @ Factory
Müzik: Native

Görsel: Vimeo