Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nuviz ile Yola Dair Gereken Her Bilgi Kask Önünde

Nuviz ile Yola Dair Gereken Her Bilgi Kask Önünde

Motosiklet sürücüleri için tasarlanmış bir head-up display ünitesi olan Nuviz; dikkatin daha az dağılmasını sağlayarak sürüş güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

Head-up display (HUD) teknolojileri özellikle uçak ve otomotiv sektörlerinde sıklıkla kullanılıyor. Hız, yön ve yol bilgilerinin sürücü ya da pilotun göz hizasındaki bir ekrana yansıtılmasını sağlayan bu teknoloji ile aracı kullanan kişi gözlerini yoldan ayırmaksızın bu bilgilere erişebiliyordu. Nuviz’in gelişiyle nihayet motosikletçiler için de bir HUD piyasaya çıkmış oluyor.

Alanında bir ilk olan Nuviz, sadece motosiklet kullanıcıları düşünülerek tasarlanmış tamamen entegre bir Head-Up Display (HUD). CES 2018 kapsamında ödüllendirilen Nuviz; donanım, yazılım ve kullanıcı deneyimini bir araya getiren kaska monte bir sistem. Motosiklet dünyası ile teknolojinin birlikteliğini basitleştirerek ek cihazlara ve müzik, fotoğraf, video, navigasyon, sesli iletişim gibi özellikler için farklı yazılımlara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Bu da dikkatin daha az dağılması ve daha güvenli bir sürüş anlamına geliyor.

Nuviz; sürücünün göz hizası üzerinde kişiselleştirilebilir bir bilgi akışına erişilebilmesini sağlıyor. Ayrıca gidona veya tercih ettiğiniz başka bir yere monte edilebilen sezgisel bir uzaktan kumanda mekanizması ve entegre bir HD kamera içeriyor. Yağmur dahil, tüm hava koşularında kullanılabilen cihaz; 3 ila 8 saat arası değişen bir pil ömrü sunuyor.

Nuviz’i kullanmak için ana üniteyi kaskınızın sağ tarafına monte ediyorsunuz. Bundan sonra ise telefonunuza kuracağınız uygulama ile beraber çalışıyor. Uygulamayla harita indirebiliyor, kendi rotanızı yaratabiliyorsunuz. Ünitenin kendi GPS vericisi olduğundan navigasyon için telefonunuzu kullanmıyor.

nuviz_bigumigu

Müzik, Fotoğraf, Navigasyon, Arama Bir Arada

Bilgileri kaskınızın vizörüne değil, kendi küçük ve saydam ekranına yansıtan Nuviz; sürüş esnasında hayatı kolaylaştırıyor. Telefonunuzdan müzik çalabiliyor, arama yapmanıza ve yanıtlamanıza izin veriyor, fotoğraf ve video çekmenizi sağlıyor. Bunların yanı sıra navigasyonu kolaylıkla açıp kapabiliyor; saati, hızınızı ve diğer bilgileri göstergelere bakmadan ve gözünüzü yoldan ayırmadan kontrol edebiliyorsunuz.

Ürünün piyasaya çıkış fiyatı çok ekonomik sayılmaz; 700 dolar’a yakın. İlk denemeleri yapanlardan olumlu not alsa da eksikleri olduğu belirtilmiş. Yine de motosiklet dünyası için önemli bir gelişme olduğu muhakkak. Geliştirildiği takdirde motosiklet kullanıcıları için büyük bir kolaylık sağlayabilir gibi duruyor.

nuviz_bigumigu nuviz_bigumigu nuviz_bigumigu

Görsel: Nuviz Inc.