Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Kaskla Uyumlu Baş Üstü Göstergesi Kiti: HUDWAY Sight

Her Kaskla Uyumlu Baş Üstü Göstergesi Kiti: HUDWAY Sight

Motosiklet ve bisiklet sürücüleri için kaska monte edilen baş üstü göstergesi kiti HUDWAY Sight, mevcut kaskından vazgeçemeyen sürücülerin hayatını kolaylaştırıyor.

Motosiklet sürücüleri için güvenliği ve konforu esas alan pek çok akıllı kask tasarımıyla karşılaşıyoruz bugünlerde. PLY ve CrossHelmet X1 yakın zamanda incelediğimiz bu tür kasklardandı. Ayrıca Nuviz gibi head-up display/HUD (baş üstü göstergesi) üniteleri de sıradan kasklara eklenerek sürücünün hayatını kolaylaştırabiliyor. HUDWAY Sight da mevcut kaskından vazgeçmek istemeyenler Nuviz’inkine benzer bir çözüm sunuyor.

Her Kask İçin Baş Üstü Göstergesi Kiti: HUDWAY Sight

Mevcut kaskına teknolojik dokunuş

Kanadalı şirket HUDWAY tarafından üretilen HUDWAY Sight; mevcut bir motosiklet kaskına, bisiklet kaskına veya yarış otomobili kaskına takılabilen bir baş üstü göstergesi kiti. Kitte; bir montaj aparatı, bu aparata tutturabilen mini bir projektör ve bir de kaskın arka tarafına yerleştirilen bir kontrol ünitesi bulunuyor. Kontrol ünitesi Bluetooth üzerinden kullanıcının akıllı telefonuyla senkronize olabiliyor ve uygulama verilerini bu telefondan projektöre kablosuz olarak aktarabiliyor. Dalga kılavuzu optiği olarak bilinen bir teknoloji sayesinde projektör, kullanıcının sağ gözünün önüne yerleştirilen cam ekrana verileri yansıtıyor. Ekran şeffaf olduğundan sürücü aynı anda hem verileri hem de trafiği takip edebiliyor. Sistemin pil ömrünün tek şarjla beş saat kadar olduğu belirtilmiş.

Her Kask İçin Baş Üstü Göstergesi Kiti: HUDWAY Sight

Şu anda Kickstarter’de fonlanmakta olan HUDWAY Sight, diğer HUD sistemlerine benzer şekilde; hız, kat edilen mesafe, basit haritalar ve mesaj bildirimleri gibi verileri gösteriyor. Üçüncü taraf bir Bluetooth kulaklıkla birlikte kullandığı takdirde ise kullanıcı ses komutları aracılığıyla başka uygulamaları da kontrol edebiliyor.

Her Kask İçin Baş Üstü Göstergesi Kiti: HUDWAY Sight Her Kask İçin Baş Üstü Göstergesi Kiti: HUDWAY Sight

Görser: HUDWAY