Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW’den Motosiklet için Akıllı Gözlük: ConnectedRide

BMW’den Motosiklet için Akıllı Gözlük: ConnectedRide

BMW, motosikletçiler için sürüşü daha güvenli hale getirmek amacıyla tasarladığı ConnectedRide isimli akıllı gözlüğü tanıttı.

Kalabalık otoyollarda seyreden motosiklet sürücüleri için, gözlerini yoldan ayırmadan önemli bilgilere erişebilmeleri önemli. BMW yeni ConnectedRide Smartglasses ile tam olarak bunu sağlamayı hedeflemiş.

Sıradan güneş gözlüklerini anımsatan, ama güneş gözlüğünden bir parça daha hacimli olan cihaz, Alman otomobil devinin bisiklet kolu olan BMW Motorrad tarafından tasarlanmış. Sürücünün navigasyonunu, hızını ve viteslerini doğrudan merceğe yansıtan gözlük markanın dört tekerli araçlarında bulunan baş üstü ekranı gibi çalışıyor.

Sürücü, verilerin mercek üzerinde nasıl konumlandırılacağını kendi ihtiyaçlarına göre ayarlayabiliyor

Bu gözlük sayesinde sürücüler artık motosikletin kontrol paneline bakmak yerine araçlarıyla ilgili gerekli bilgilere göz hizasında kolayca erişebilecek. Bu da dikkatlerini yolda tutmalarına olanak tanıyan önemli bir güvenlik avantajı.

Her sürücü, verilerin mercek üzerinde nasıl konumlandırılacağını kendi ihtiyaçlarına göre ayarlayabiliyor. Gözlüğü kullanabilmek için Bluetooth bağlantısı üzerinden akıllı telefon ve beraberindeki BMW Motorrad Connected uygulamasıyla eşleştirmek gerekiyor.

ConnectedRide, 3 gün önce Berlin’de düzenlenen BMW Motorrad Günleri’nde tanıtıldı. Çeşitli sürücü kasklarıyla birlikte kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış akıllı gözlükler, mükemmel uyumu elde etmek için iki boy (orta veya büyük) olarak satışa sunulacak. Ayrıca, iki farklı gözlük camı seti arasından da seçim yapılabilecek.

bmw motosiklet akıllı gözlük

%85 şeffaf olan gözlük camı, zaten entegre güneşliklere sahip kaskların altında kullanılmak üzere tasarlanmış. Diğeri ise gözleri güçlü güneş ışığından korumak üzere renkli olarak tasarlanmış. Her ikisi de UVA/UVB sertifikalı ve ayrıca kişinin reçetesine göre üretilebilecek.

Chazın lityum iyon pilinin tek şarjla 10 saate kadar dayandığı belirtilmiş. BMW Motorrad ConnectedRide Akıllı Gözlüklerin yakında 750$ fiyatla piyasaya sürülmesi planlanıyor. Şuradan daha fazla ayrıntıya erişebilirsiniz.

bmw motosiklet akıllı gözlük bmw motosiklet akıllı gözlük

bmw motosiklet akıllı gözlük

Görsel: BMW