Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mini Elektrikli Katlanır Motosiklet

Mini Elektrikli Katlanır Motosiklet

FELO'nun mini elektrikli motosikleti M-One, hızlı bir şekilde katlanıp kolayca bagaja sığdırılabiliyor.

Motosiklet üreticisi FELO, katlanarak otomobilin bagajına sığacak boyuta gelen mini elektrikli motosiklet M-One’ı tanıttı. Şirkete göre, kullanıcılar bu hafif motosikleti, seyahatlerde bir ek araç olarak yanlarında götürebilir. Oyuncağı andıran görünümüne rağmen günlük ulaşım (işe gidip gelme veya kısa şehir içi yolculuklar) için de uygun olan bir “gündelik mini moped” olduğu belirtiliyor.

Katlanmış durumdayken yüksekliği yalnızca 56 cm

Araç, lityum pille çalışıyor. En çok vurgulanan özelliklerinden biri, hafif olması. FELO, M-One’ın boş ağırlığının toplam 37 kilo olduğunu açıklamış. Ayrıca 400 watt anma gücüne (nominal güç), 1 kilovat maksimum çıkış gücüne ve toplamda 100 kilometreye varan bir seyir menziline sahip olduğu iddiasında. Katlanabilir moped, yakın zamanda 50. Tokyo Motosiklet Fuarı’nda meraklılarıyla buluşmuş. Şirket, bu mini elektrikli motosikletleri ilk sahiplerine 2023’ün dördüncü çeyreğinde teslim etmeyi planlıyor.

Elektrikli Katlanir Motosiklet

M-One özelleştirilebilir bir motosiklet

Magnezyum-alüminyum alaşımlı entegre kadrosu, aracı sağlam kılan unsurlardan. Kapalıyken 2 tekerli bir kutu gibi görünüyor. Katlanır durumdayken yükseliği, 22 inçe (55,88 cm) düşüyor. Direksiyon yukarı doğru açılıyor. Ardından da gidonların açılmasıyla ve selenin de gövdeden yükseltilmesiyle araç, motosiklet görünümünü alıyor. Katlanma veya açılma süresiyle ilgili bir detaya ulaşamadım ama şuradaki videodan da görebileceğiniz üzere birkaç saniye içinde açılıp kapanabildiği anlaşılıyor.

Tasarım ekibi, sürücülere özelleştirme imkanı sunmak için motosiklette “geliştirme alanları” dedikleri alanlar ayırmışlar. Bu sayede isterlerse Bluetooth hoparlörler, daha fazla far ve diğer modifikasyonları ekleyebilirler. FELO, Japonya pazarında aracın 380.000 yen fiyatla piyasaya sürüleceğini açıklamış.

 

Görsel: FELO