Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Otomobil Lastiği Üzerinde Giden Mini Motosiklet

Eski Otomobil Lastiği Üzerinde Giden Mini Motosiklet

Tasarladığı çılgın ve deneysel ulaşım araçlarıyla tanınan Make It Extreme ekibi bu defa, eski bir otomobil lastiğiyle yaptıkları tek palet üzerinde giden "Monotrack Bike" isimli bir mini motosiklet tasarladı.

Kendi atölyelerinde benzersiz kişisel ulaşım araçları tasarlayan Make It Extreme ekibi, engelli bireylerin zorlu arazilerde rahatça ilerleyebilmesi için tasarladığı tank sandalye ile daha önce radarımıza takılmıştı. Bu defa da eski otomobil lastiğinden yaptıkları palet sistemi üzerinde giden Monotrack Bike ile adından söz ettiriyor.

Tek paletli motosiklet

Videosun final kısmında görebileceğiniz üzere sürücü – Make It Extreme ekibinden biri- bu aracı geriye doğru yaslanarak sürüyor. Videonun ilk bölümünde Make It Extreme ekibinin, otomobil lastiğini ileri dönüştürüp iki tarafını çıkardığı görülüyor. Böylece lastik daha yumuşak ve motor gövdesine yerleştirilmesini kolaylaştıran bir palete dönüşüyor.

Motor sürücünün hemen altında yer alıyor ve ön tarafta ayak dayama yerleri bulunuyor. Pozisyona bakıldığında, sürücünün sürüş sırasında uzanıp gidona tutunmaktan başka seçeneği olmadığı görülüyor. Fren yapıldığında sürücünün öne doğru savrulması ise tedirgin edici. Araç şu ana kadar sadece düz yollarda test edilmiş.

Video, ekibe ait Make it Extreme Shorts isimli YouTube kanalında yayınlanmış. Ekip, Make it Extreme isimli asıl kanalları üzerinden 2 milyona yakın takipçiye hitap ediyor. Yeni projelerini ekibin Instagram’ı üzerinden de takip edebilirsiniz.

Ekip amaçlarını şöyle açıklıyor: “Kanalımız, atölyemizde yapıların nasıl yapıldığını göstererek izleyicilerimize ilham, fikir ve eğlence sunmayı amaçlamaktadır. Ayrıca mobilya, motor, alet, oyuncak ve taşıtları tutkuyla yaparak ve hayal gücümüzü kullanarak yapı alanındaki her türlü mekanik sorunu çözmek için kendi fikirlerimizi ve çözümlerimizi sunmaya çalışıyoruz!”

Görsel: Make it Extreme