Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yakıt Olarak Plastik Atık Kullanan Otomobil

Yakıt Olarak Plastik Atık Kullanan Otomobil

İtalyan otomobil üreticisi Bertone, 110. doğum günü için yakıt olarak plastik atıkları kullanan bir hiper otomobil tasarladı.

İtalyan otomobil üreticisi Bertone, 110. yaşına özel olarak ürettiği gücünü plastik atıklardan alan yeni otomobilini tanıttı. Bertone GB110 adlı 1.100 beygir gücündeki hiperotomobil, yakıt olarak plastik atıklardan elde edilen yenilenebilir bir tür dizel kullanıyor.

Lamborghini Countach, Aston Martin DB2/4 Bertone Spider ve Lamborghini Miura gibi köşeli otomobil tasarımlarıyla tanınan Bertone, GB110’yi yalnızca 33 adet olarak sınırlı sayıda üreteceğini açıkladı. 0’dan 100 kilometreye 2.79 saniyede ulaşabilen GB100, saatte 386 km/sa hız yapabiliyor.

Yüksek performanslı otomobil, yakıt olarak sadece kirletici polikarbonat malzemeleri yenilenebilir yakıta dönüştüren Select Fuel ile çalışıyor. Bertone ile olan iş birliğini doğrulayan Select Fuel’in ürünleri taşımacılıktan  havacılığa ulaşımda, motor sporları ve Bertone GB110 gibi yüksek performanslı otomobillerde hali hazırda kullanılıyor.  Şimdilik render görsellerinin paylaşıldığı otomobilin üretim tarihi ve fiyatı henüz açıklanmadı.

Enerjide uzun süredir çevre kirliliği yaratan fosil yakıtların yerini almak üzere sürdürülebilir alternatif çözümler üzerinde duruluyor. Hali hazırda bizzat kendisi bir kirlilik nedeni olduğu için plastiğin başı çektiği atıkların yakıta dönüştürülmesi öne çıkan çözümler arasında yer alıyor. Bu yaklaşımın son örneklerinden biri olarak İngiliz hükümeti, geçtiğimiz Aralık ayında geri dönüştürülebilir evsel atıklardan yakıt üretilebilmesi için toplamda 165 milyon sterlinlik fon bütçesi ayırdığını duyurdu.

Görseller: Bertone, Twitter, Instagram, Youtube