Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Statükoya Meydan Okuyan Mor M&M’s

Statükoya Meydan Okuyan Mor M&M’s

10 yılın ardından geleneksel şekerleme renkleri arasına moru katan M&M's, yeni karakterinin kampanya yüzü olduğu kapsayıcılığı teşvik eden projesini duyurdu.

10 yıllık bir sürenin ardından geçtiğimiz yıl geleneksel şekerleme renklerine yeni karakterler eklediğini açıklayan M&M’s, kapsayıcılığı teşvik etmek amacıyla başlattığı ve yeni Purple M&M’s’in kampanya yüzü olduğu ‘Statükoyu Ters Çevirmek’ adlı projesini duyurdu.

Kampanya kapsamında satın alınan her M&M’s paketi için  She Is The Music, We Are Move the Needle ve Women in Music gibi kuruluşlara 1 dolardan 500 bin dolara kadar bağışta bulunulacak.

Yenilikçi ve bulundukları alanda etki yaratan kadınları desteklemek isteyen şirket, diğer renklerdeki şekerleme karakterlerini de kampanyaya katarak her bir karakterden ilham alan içerikler üreten 6 kadın içerik üreticiyle de iş birliği yapıyor. İçerik üreticiler arasında sokak giyimi tasarımcısı Ashlee Muhammad, tasarımcı ve kreatif direktör Barbiana Liu, Kolombiyalı queer grafiti sanatçısı Ledania, hip-hop ikilisi Aint Afraid ve pasta sanatçısı Liz Marek yer alıyor.

M&M’s ayrıca sosyal medya hesapları üzerinden şekerleme hayranlarını “statükoyu tersine çeviren” kadınları aday göstermeye teşvik ediyor. M&M’s’in web sitesi üzerinden 15 Ocak tarihine kadar aday gösterilebilecek olan kadınlar arasından Fund Danışma Konseyi tarafından belirlenecek olan isimler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açıklanacak ve 10 bin dolar tutarındaki ödülün sahibi olacaklar.

Öte yandan M&M’s bir süredir müzik endüstrisini ve müzisyenleri destekleyen çalışmalar yürütüyor. Daha önce M&M’s Music Lounge ve M&M’s Fund çalışmalarına imza atan şekerleme markası, yeni karakteri Purple’ı tanıttığı reklam filminde müzik endüstrisine yakın duruşunu koruyarak saksafon sanatçısı Grace Kelly ve ve opera sanatçısı Anthony Roth Costanzo’ya yer vermişti.

Görseller: M&M, Instagram, Youtube