Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
STEM Alanlarının Başarılı Kadınları Barbie Koleksiyonunda

STEM Alanlarının Başarılı Kadınları Barbie Koleksiyonunda

Mattel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırladığı yeni Barbie koleksiyonuyla kız çocuklarını STEM alanlarında daha fazla yer almaya davet ediyor.

Kaliforniya merkezli oyuncak şirketi Mattel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı yeni Barbie koleksiyonuyla bu kez STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) alanlarında çalışan kadınları onurlandırıyor. Uzun süredir toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık üzerine çalışmalar yürüten şirket, daha önce nötr cinsiyetli bebek serisi tasarlamış; 2018 yılından bu yana sürdürdüğü “Inspring Women” serisine paralimpik yüzücümüz Sümeyye Boyacı‘yı eklemişti. Mattel, Barbie’nin yeni versiyonlarıyla kız çocuklarını erkeklerin ağırlıkta olduğu STEM alanlarında daha fazla yer almaya teşvik ediyor.

Bu bağlamda rol model olarak sunulan yeni Barbie kadrosunda, Youtube CEO’su Susan Wojcicki, 23AndMe’nin kurucu ortağı ve CEO’su Anne Wojcicki, California Üniversitesi Pediatri ve Epidemiyoloji Profesörü Janet Wojcicki, Almanya’dan deniz araştırmacısı ve mikrobiyolog Prof. Dr. Antje Boetius, ETU Education’ın kurucu ortağı Li Yinuo, beş NASA görevinde yer alan Meksikalı elektrik mühendisi Katya Echazarret ve Physics News Awards’da altın madalya kazanan ilk siyahi kadın olan uzay bilimci Dr. Maggie Aderin-Pocock yer alıyor.

Mattel İngiltere Pazarlama Direktörü Kelly Philp, “Dünya çapında STEM’in yaygın olarak kadınların yeterince temsil edilmediği bir alan olarak kabul edildiğini biliyoruz. Birleşik Krallık’ta yapılan araştırmalar, kadınların STEM iş gücünün yalnızca yüzde 26’sını oluşturduğunu gösteriyor. Barbie olarak kızları kariyer fırsatları hakkında farklı düşünmeye teşvik etmek istiyoruz.” diyor. Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak dağıtılacak STEM Barbie bebeklerinin satışı henüz planlanmıyor. Bunun yanı sıra 2023 yılı için Barbie tarafından rol modeli olarak belirlenen diğer kadınlara buradan göz atabilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Barbie (@barbie)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Mattel, Instagram