Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sümeyye Boyacı Barbie’nin Rol Modelleri Arasında

Sümeyye Boyacı Barbie’nin Rol Modelleri Arasında

Mattel'in potansiyelinin farkında olmayan kızların önündeki hayali duvarlarını kaldırmak için gerçekleştirdiği Role Model kampanyasında bu yıl Türkiye'den Sümeyye Boyacı yer alıyor.

Son yıllarda cinsiyetçi rollere karşı hazırladığı kampanya stratejileri ile farkındalığı arttıran Barbie oyuncaklarının yaratıcısı Mattel cinsiyet ayrımını ortadan kaldırmak için kampanyalar gerçekleştiriyor. 2016 yılında erkek çocuğunu Barbie oynarken gösteren marka aynı sene farklı vücut tiplerine uygun mayolar tanıtarak sıfır beden manken imajını değiştirmeyi hedeflemişti. 2019 yılındaki Creatable World serisi ile kendilerini belli bir cinsiyet kalıbına sokmayan çocuklar için Barbie bebekler üretmişti.

Kaliforniya merkezli oyuncak üreticisi Mattel cinsiyetçi rollere karşı gerçekleştirdiği kampanyanın yanı sıra gençlerin girişimcilik hayallerine de ilham oluyor. Gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri için önlerinde hiçbir engel bulunmadığını göstermek amacıyla Barbie bebekler üretiyor.

Mattel kız çocukların potansiyellerine ulaşması için rol model Barbie bebekler üretiyor

2018 yılından bu yana Inspiring Women serisi ile kadınların oyuncak bebek modellerini yapan Barbie kız çocukların hayallerine ve potansiyellerine ulaşması için onları teşvik ediyor. Marka 60. senesine özel 8 Mart’ta 18 farklı ülkeden aralarında Gülse Birsel’in de olduğu 20 rol model kadının bebeğini yapmıştı. Geçtiğimiz yıl Dünya Kadınlar Günü’ne özel oluşturulan koleksiyonda bilim insanında sporcuya ve kamyon şoförüne kadar farklı sektörlerden başarılı kadınlar bulunuyordu.

Sümeyye Boyacı ile beraber 6 kadının Barbie bebeği yapıldı

Marka, 2015 yılından bu yana devam eden Role Model kampanyasındaki Dream Gap projesiyle çocukların önündeki hayali duvarlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Kampanyanın bu seneki serisinde 17 yaşındaki paralimpik yüzücü Sümeyye Boyacı yer alıyor.

“Kollarım yok ama kimsenin görmediği kanatlarım var” diyen milli yüzücü Sümeyye Boyacı hem sporcu hem de sanatçı. Sümeyye Boyacı’nın Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası ve Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda madalyaları bulunuyor. Milli yüzücü aynı zamanda suluboya resimlerinden oluşan bir suluboya sergi de düzenledi.

Birleşik Krallık’tan atlet Dina Asher-Smith, Fransa Kadın Milli Futbol Takımı kaptanı Amandine Henry, Ukranya’dan Eskrim Dünya Şampiyonu Olga Kharlan, Litvanya’dan Yüksek Atlama Avrupa Şampiyonu Airinė Palšytė, İsrail’den sörfçü Anat Leior Barbie’nin 2020 için seçilen rol model kadınları arasında yer alıyor.

Görsel: Mattel