Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Roller Değişir Gördüklerimiz Değişir

Roller Değişir Gördüklerimiz Değişir

Koç Holding, bu seneki 8 Mart Kadınlar Günü reklamıyla toplumdaki değişen rollere dikkat çekiyor ve kendi rollerimizi cinsiyete bakmaksızın seçelim diye bizi cesaretlendiriyor.

Toplumdaki roller değişiyor ve markalar buna dikkat çekmeyi hedefliyor. Artık herhangi bir iş gücü özelinde bu sadece erkek ya da kadın işidir diyemeyiz. Artık kadın erkek yok, insan var. Koç Holding de bu sene 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı filminde kadınları yıllardır ekranlarda görmeye alışkın olduğumuz geleneksel şeklin dışına çıkarıyor, bizlere “roller değişiyorsa neden izlediklerimiz değişmesin” diyor.

Toplumun Biçtiği Rolleri Yık, Kendi Rolünü Seç!

Publicis İstanbul tarafından hazırlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü filminde Koç Holding ve ajans, izleyicilerin toplumsal cinsiyet rollerine eşitlikçi bir perspektiften bakmasını amaçlıyor. Reklam filminin konsepti de bir reklamın çekimini gösteriyor. Oyuncu bir kadın ve buraya kadar her şey yıllardır alıştığımız şekilde ilerliyor. Kadın oyuncu bir ev hanımını canlandırdığı reklamda oynuyor ve repliğini söyledikten sonra çekim duruyor. Çekim bitince bir anda esas reklamın kamerası oradaki setin içerisinde gezinmeye başlıyor ve yıllardır evde başrol olan kadının aslında her yerde başrol olduğunu bizlere gösteriyor. Reklam filminin yönetmenliğini de daha öncesinde reklam sektöründe yaratıcı yönetmen olarak çalışan Enis Baruh gerçekleştirdi.

Koç Holding iletişimde toplumsal cinsiyet eşitliğini önemseyen bir kurum. Kristal Elma 2017’de de “Herkes için Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitimi düzenlemişler ve katılımcılarla Ebru Nihan Celkan eşliğinde reklam ve toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine oyunlaştırılmış bir oturum gerçekleştirmişlerdi. Koç Holding geçtiğimiz yıl ayrıca Koç Topluluğu içerisindeki çalışanları ve birlikte çalıştıkları ajanslardaki çalışanlar için bir rehber de hazırlamıştı. “İletişimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Rehberi”, pazarlama iletişiminde uygulanabilecek toplumsal cinsiyet eşitliği filtresi sunuyor. Bu rehberi de yine Ebru Nihan Celkan ile birlikte hazırlamıştı Koç Holding. Rehberi indirip siz de edinebiliyorsunuz. Ayrıca Koç Holding HeForShe’yi de destekliyor. HeForShe, dünyanın farklı yerlerindeki insanları toplumsal cinsiyet eşitliği için daha cesur ve görünür bir güç yaratmak amacıyla bir araya gelmeye çağıran bir hareket.

Künye:
Reklam veren: Koç Holding
Reklam Ajansı: Publicis İstanbul
Yapım Şirketi: Astronot Film
Yönetmen: Enis Baruh
Görüntü Yönetmeni: Muratcan Gökçe

Görsel: YouTube