Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’de Kadın Olmak Böyle Bir Şey

Türkiye’de Kadın Olmak Böyle Bir Şey

Boyner Grup, #türkiyedekadınolmak etiketli reklam filmiyle kadınların yaşamın her alanında karşılaştıkları zorlukları, eşitsizlikleri ve acı gerçekleri hatırlatıyor.

Toplumdaki her bireyin huzur ve refah içerisinde yaşamasını sağlamak, sağlıklı ve güvenli bir toplum oluşturmanın en temel ilkeleri arasında. Sadece kadınların değil tüm insanların eşit ve özgür yaşayabilmesi bir hak. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği nedeniyle yaşamın her alanında karşılaşılabilecek güç dengesizliğinin üstesinden gelmek için kadın-erkek eşitliğinin yasalarla etkin bir şekilde korunması ve herkes için güvenli bir ülke yaratılması gerekiyor.

Şarkıları korkuyla değil, coşkuyla söyleyebileceğimiz günlere

Boyner Grup, Mart Dünya Kadınlar Günü’nde cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye’de kadın olmanın zorluklarını herkese tanıdık gelebilecek sahnelerin olduğu #türkiyedekadınolmak etiketli reklam filmiyle paylaşıyor.

Kadınların gündelik hayatın her alanında karşılaştığı zorluklar, eşitsizlikler ve bu durumun doğurduğu sonuçlar güvensiz ortamın temel nedeni. Reklam filmi de ister evde isterse toplumsal alanda kadınların her gün her an karşılaşabilecekleri olaylara ışık tutuyor. Bilinen ve yaşanan gerçekleri bir kez daha hatırlatıyor.

boyner

Toplumsal cinsiyet eşitliği gelişmiş bir toplum olabilmenin ön koşulu

Türkiye’de kadınların yaşadığı yadsınamaz gerçekleri bir kere daha hatırlatan Boyner Grup, eşit ve yaşanılabilir bir çevre yaratmak için atılması gereken adımlara dikkat çekerken en temel ihtiyaçlardan biri olan güvenliğin bu toplumda yaşayan kadınlar için hala büyük bir sorun olduğuna vurgu yapıyor.

Bugün yazdığımız Ipsos tarafından gerçekleştirilen Koronavirüs Salgını ve Toplum Genel Kamuoyu Araştırması de bu durumu verilerle destekler nitelikte. Toplum, kadına yönelik şiddetin cezasız kaldığı, mevcut yasaların ise etkin bir şekilde kullanılmadığı görüşünde. Eşitliği korumaya yönelik yasaların ve kadına şiddete karşı uygulanan cezaların yetersizliği reklam filminde kadınların yaşadığı huzursuz, endişeli ve tehlikeli atmosferin asıl nedeni.

Sözleri Çiğdem Talu’ya, bestesi ise Melih Kibar’a ait olan ve Erol Evgin’in sesiyle hafızalarda yer edinen İşte Öyle Bir Şey parçasının eşlik ettiği reklam filmi, “Şarkıları korkuyla değil coşkuyla söyleyeceğimiz günler gelene kadar vazgeçmeyeceğiz” mesajı veriyor. aRthuR Istanbul tarafından yaratılan reklam filminin yönetmenliğini Autonomy prodüksiyon şirketinden Arda Birkiye gerçekleştiriyor.

Künye

Müşteri: Boyner Grup
Kurumsal İletişim Direktörü: Oya Uzun
Kurumsal İletişim Yöneticisi: Bürucen Güzel
Ajansı: aRthuR İstanbul
Prodüksiyon Şirketi: Autonomy
Yönetmen: Arda Birkiye
Post Prodüksiyon: Tonic Effects
Müzik: 25m2 Music Production

Görsel: YouTube