Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cinsiyet Değil Yetenek Önemli

Cinsiyet Değil Yetenek Önemli

Borusan, Dünya Kadınlar Günü için yayınladığı reklam filminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ndaki seçmelerde yetenekten başka hiçbir kriterin önemli olmadığını gösteriyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yayınlanan kampanyalarda toplumsal cinsiyet eşitliği teması ön plana çıkıyor. Sosyal hayatın yanı sıra iş hayatında da kadın erkek eşitliğine dikkat çeken markalar toplumun değişen rollerini kampanyalarının içeriklerine taşıyor.

Borusan Holding de Borusan Eşittir platformu altında markasının fırsat eşitliğine verdiği önemi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırlamış olduğu reklam filmi ile gösteriyor. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ndaki kadın ve erkek müzisyenlerin eşit dağılımına ve orkestrada yer almanın cinsiyetten bağımsız oluşuna dikkat çekiyor.

Reklam filmi Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası için yapılan seçmelerde adayların perdenin arkasından dinlendiğini gösteriyor. Böylelikle orkestrada yer alacak kişinin sadece yeteneği dışında hiçbir özelliği önemsenmemiş oluyor . HAVAS Türkiye bünyesindeki yaratıcı ajanslardan biri olan Engage İstanbul tarafından hazırlanan film #BorusanEşittir, #CinsiyetGözlüğü etiketleri ile paylaşıldı.

Borusan Cinsiyet Gözlüğü programı ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin yol haritasını oluşturuyor

Toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen Borusan Holding, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen toplantısında Cinsiyet Gözlüğü programının tanıtımını da gerçekleştirdi.

Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş programın farkındalık yaratmanın ötesinde somut adımlar atmak ve hedefleri gerçekleştirmek için hazırlandığını açıkladı. Cinsiyet Gözlüğü programının içeriğinde doğum izni, esnek çalışma koşulları ve kreş yardımlarının yaygınlaştırılması gibi somut girişimler yer alıyor.

Künye

Müşteri: Borusan Holding
Müşteri Yetkilisi: Nursel Ölmez Ateş, Dilek Özkan, Öznur Halilcikoğlu, Ahmet Erenli, Aydın Dorsay, Sinem
Duman Balkan
Reklam Ajansı: Engage İstanbul
CCO: Ergin Binyıldız
Yaratıcı Ekip: Üstüngel Arı, Ömer Arısoy
Ajans Direktörü: Erhan Yılmaz Adsan
Müşteri İlişkileri: Merve Atan Dizdaroğlu
Dijital Medya Planlama ve Satın Alma: Erhan Çatıkkaya
Sosyal Medya Yönetimi: Ömer Faruk Atayman
Ajans Prodüksiyon Ekibi: Sıla Salgın, Gözde Bilir
Prodüksiyon: ShortCut
Yönetmen: Senem Bay
Görüntü Yönetmeni: Ersin Gök
Prodüktörler: Esra Seyrekbasan, Cem Toparlaklı, A.Dorukhan Erdoğdu, Burcu Akyıldız
Post Prodüksiyon: Sinefekt
Viyolonsel: Selin Nardemir

Görsel: YouTube