Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sonsuzluğa İşaret Eden Kinetik Heykeller

Sonsuzluğa İşaret Eden Kinetik Heykeller

Julia Nizamutdinova’nın Cyberflora serisindeki INFI adlı eseri, hareket ettikçe sonsuzluğa dair sessiz bir mesaj veriyor.

Ivan Black’in Fibonacci dizisinden ilham alarak yarattığı Square Wave, John Edmark’ın 3B baskıyla ürettiği 3 boyutlu zoetroplardan oluşan Blooms serisi, ​Casey Curran’ın, telden yaptığı çiçek açan heykelleri ve Dukno Yoon’un giyilebilir hareketli düzenekleri son yıllarda karşılaştığımız en büyüleyici kinetik heykeller arasındaydı. Julia Nizamutdinova’nın INFI adlı eseri de aynı şekilde hafızalarımızda yer edecek türden etkileyici bir çalışma.

INFI

INFI hareket ettikçe sonsuzluk işaretleri oluşturuyor

INFI, Rus sanatçı, tasarımcı ve mucit Julia Nizamutdinova’nın Cyberflora (siber flora) projesi kapsamında ürettiği bir eser. Bu serideki işler, tekrarlayan hipnotik hareketlere sahip fütüristik formlarla kendini gösteriyor. Böylece izleyicide meditatif ve iyileştirici bir etki yaratmaları hedefleniyor. Nizamutdinova internet sitesinde bu çalışmaları, “Modern mekânın fütüristik sakinleri olan mekanik organizmalar” şeklinde tanımlamış. Ayrıca kendisini de Instagram profilinde Cyberflora artist ünvanıyla tanıtıyor.

Plastik, alüminyum ve çelikten yapılan INFI, hareket ederek gövdesindeki sonsuzluk işaretlerini sürekli yeniden oluşturuyor. Eser, LED ışıkla aydınlatıldığında, formu ve hareketi daha belirgin hale geliyor.

Yalnızca INFI değil, sanatçının Cyberflora serisindeki tüm işleri büyüleyici. Son dönemdeki diğer işlerini görmek için aşağıdaki videoları izleyebilirsiniz. Julia Nizamutdinova’yı internet sitesi, Instagram’ı ve YouTube kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: YouTube