Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Döndükçe Hipnotik Desenler Yaratan Kinetik Heykel

Döndükçe Hipnotik Desenler Yaratan Kinetik Heykel

Ivan Black ve Atellani iş birliğiyle yaratılan kinetik oyuncak Square Wave, Kickstarter kampanyasında hedeflediği desteği yalnızca 7 saat içinde topladı.

İngiliz heykeltıraş Ivan Black, Fibonacci dizisinden ilham alarak yarattığı Square Wave ile geçtiğimiz yıl dikkatleri üzerine çekmiş, pek çok insanın takip ettiği bir isim haline gelmişti. En son teknolojileri tasarımla buluşturan tasarım stüdyosu Atellani ile iş birliği içinde hayata geçirilen bu heykel için birkaç gün önce Kickstarter’da destek kampanyası başlatıldı. Kampanya yalnızca 7 saat içinde hedeflediği fonu topladı ve hedefini katbekat aştı.

Square Wave, izledikçe insanı rahatlatan bir tür kinetik oyuncak

Square Wave’i aslında kinetik bir oyuncak olarak nitelendirmek daha doğru olur. 21 metal çubuktan yapılmış ve görünürde hiç bir mekanik para içermeyen heykelin nasıl işlediğini kavramaya çalışmak, gerçekten insanın zihnini meşgul ediyor. Aslında heykel görünmez bir mekanizmayla işliyor ve tüm metal çubuklar da bu mekanizmayı oluşturan birimler. Her bir metal çubuk, mekanizmayı yaratmak için hassas bir şekilde kalibre edilmiş.

Metal heykel döndükçe ortaya çıkan su gibi akışkan desenlere odaklanmak keyifli. Optik yanılsamayla ortaya çıkan bu desenler, stresinizi almak için birbiri ardına geliyor. 5 boyutlu olarak nitelendirilen heykelin yarattığı desenler, uygulanan kinetik enerji miktarına ve tutulduğu veya çevrildiği açıya bağlı olarak değişiyor.

İngiltere’de tasarlanan ve İtalya’da yapılan Square Wave, Kickstarter’da; ay altını, metalik gümüş ve güneş tutulması bronzu olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle sunulmuş. Ivan Black ve Atellani, amaçlarının kinetik sanat eserlerini hassas mekanik makinelerle birleştirerek bu inanılmaz heykelleri dünya çapında kullanıma sunmak olduğunu belirtmiş kampanya sayfasında.

Ivan Black’in çalışmalarını; Facebook sayfası, Instagram’ıve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Kickstarter