Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rio 2016’nın Açılış Törenindeki Büyüleyici Kinetik Heykel

Rio 2016’nın Açılış Törenindeki Büyüleyici Kinetik Heykel

Sanatçı Anthony Howe tarafından yapılan kinetik heykel, Olimpiyat meşalesinin Rio'ya ulaşmasıyla birlikte unutulmaz bir hal aldı.

Nisan 2015’te Bigumigu’da yer verdiğimiz Salt Lake City doğumlu sanatçı Anthony Howe, Olimpiyatların en büyülü anı olan açılış seremonisinde yer alan bir kinetik heykel yaptı. 5 Ağustos akşamı gerçekleşen seremonide Olimpiyatlara katılan 205 ülkeden 11 binden fazla atletin katılımıyla hep birlikteyken yanan Olimpiyat ateşi, Howe’un sürprizini de ortaya çıkardı.

Olimpiyat ateşinin yaydığı ısıyla birlikte Anthony Howe’un kinetik heykeli hareket etmeye başladı ve Maracanã Stadyumunda adeta bir Güneş gibi organizasyonun üzerine doğdu. Ana yayın organı olarak televizyonu kullanan ve günlük hayatlarında kinetik heykel kavramına o kadar da aşina olmayan insanlar için çalışmanın şaşkınlık yaratması da olağandı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, heykelin yapımı için Ağustos 2015’te Howe ile iletişime geçmiş. 1,815 kg ağırlığında ve 12,2 metre çapında olan heykelin yapım süresinde Howe, oldukça özgür olduğunu ve komiteden kısıtlayıcı bir bildiri gelmediğini belirtiyor.

Görsel: Rio 2016