Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Terzi Çırağı Resul’ün Senaryosu Kısa Film Oldu

Terzi Çırağı Resul’ün Senaryosu Kısa Film Oldu

Tunç Topçuoğlu'nun vlogundan doğan Mahallede Korku filmi.

Bigumigu’da farklı projeleriyle haber olmuş El Turco Digital‘in kurucusu Tunç Topçuoğlu bir süredir vlog işine girdi. Birinin kendi kendisiyle konuşmasını videoya çekip bir de bunu izlememizi beklemesi benim için saçma olduğundan vlog dünyasına pek yakınlaşamamıştım. Tunç’un videoları ise web kamerası karşısında monologdan çok öte; çekimi, kesimi, biçimi ile tam profesyonel işi ve son derece sürükleyici videolar. Böyle olunca da hızla artıyor takipçileri. Kanalı şuradan takip edebilirsiniz, hatta burada benim de Tunç’la birlikte yer aldığım bir bölümü görebilirsiniz.

Tunç’un son macerası, ofisinin sokağında karşı komşusu olan terzilerle çektiği spontane videodan çıkan fikirle bir hayli eğlenceli bir noktaya ulaştı. Terzinin oğlu Resul, Tunç’un çekeceği bir kısa korku filmi senaryosu yazdı ve mahalleden başka kişilerin de amatör desteğiyle bu senaryo çekildi.

Mahallede Korku Filmi serisini (toplam 6 kısa video) baştan sona bu listeden izleyebilirsiniz.

Türkiye’nin genel gündemindeki seküler-dindar gerilimini, Balat’ta bir mahallede önce vloglarıyla, sonra da hep birlikte çektikleri filmle esprili bir şekilde ele alan tüm mahalleye ama özellikle Resul’e bravo. Tunç da hayatımızın içindeki farketmediğimiz dinamikleri ve bam tellerini böyle yakalayıp başarıyla kullanmaya devam ederse çok ilginç bir izleyici kitlesi yaratabilir kendisine.