Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zamanı İyi Kullanmayı Hatırlatan Kinetik Saat

Zamanı İyi Kullanmayı Hatırlatan Kinetik Saat

Saat gibi bileğe takılabilen kinetik heykel Momentum, zamanı göstermek yerine kullanıcının zaman algısıyla bağlantıya geçiyor.

Bir hedefi olan insanlar, zamanı iyi kullanmak ve daha üretken olmak için sürekli bir çözüm arayışı içinde oluyor. Bu konuda en çok sıkıntı yaşayanlar ise yaratıcı sektörde çalışanlar olsa gerek. Yaratıcılık söz konusu olduğunda; ruh hali, yaratıcı açıdan bloke durumda olmak, hareketsizlik, çok uzun saatler çalışmak, konsantrasyon bozukluğu ve her şeyi son dakikaya erteleme alışkanlığı gibi şeylerle boğuşmak zorunda oluyorsunuz. Saati, stresi yükselten bir “geri sayım aracı” olarak görmeye başlıyorsunuz. Hatta sırf bu nedenle klasik saat konseptinde değişim yaratmak isteyen pek çok harika tasarımla karşılaşıyoruz bugünlerde. Momentum da bu türden yenilikçi işlerden biri.

momentum

Momentum, kullanıcının zamanı kullanma biçimine göre dönüş hızını ayarlıyor

Giyilebilir bir kinetik heykel olan Momentum, zamanı göstermek yerine kullanıcının zaman algısıyla bağlantı kuruyor. Size saatin kaç olduğunu göstermiyor. Onun yerine “şu anda yaptığın olumsuz veya boş şeyler yerine daha üretken olabilir, zamanını daha iyi değerlendirebilirsin” hatırlatmasında bulunuyor.

Momentum’un gövdesi, yukarı-aşağı hareket eden ve değişen hızlarda dönen 45 ayrı kanatçıktan oluşuyor. Bu kanatçıkların hareketi, gün boyunca kullanıcıya eylemlerinin momentumunu gösteriyor. Olumlu olarak kabul edilen alışkanlıklar (egzersiz yapmak, öğle yemeği yemek, meditasyon yapmak), süresince Momentum sağlıklı bir dönüş hızını koruyor. Bu dönüş hızı, kullanıcıya faydalı bir ritimde yaşadığını gösteriyor. Kullanıcı zamanını kötü kullanmaya başladığında (Tiktok’ta uzun süre gezinmek, çok uzun süre oturmak, geç saatlerde yatmak) saatin dönüş ivmesi hızlanıyor. Bu hız arttıkça da kullanıcıya zamanını ne kadar kötü kullandığını ve boşa harcadığını gösteriyor. Kanatçıklar, yerleşik sensörlerden gelen sağlık izleme verilerine dayalı olarak dönüyor.

Momentum, manyetik olarak kayışa takılabilen bir gövdeden ve tek parça silikon kayıştan oluşuyor. Kasayı ve kayışı ayırmanın amacı, kullanıcının zamanı ister bileğinde ister cebinde, isterse kıyafetlerinde dilediği gibi taşımasına imkan tanımak. Momentum aynı zamanda bir kinetik heykel ve bakmayı bilen insanların dikkat çekmek için tasarlanmış bir stil detayı. All Design Lab’in Miguel Pena ile iş birliği içinde tasarladığı Momentum’un ilham kaynağı, Kayne West ve Kano’nun cep boyutundaki Stem Player‘ı.

Zamanı iyi kullanmak demişken, yazarların son teslim tarihine uymasına yardım eden şu kafeyi de anmadan geçemeyeceğim.

Görsel: Instagram