Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zamanı Kelimenin Tam Anlamıyla Sil Baştan Yazan Saat

Zamanı Kelimenin Tam Anlamıyla Sil Baştan Yazan Saat

Japon sanat ve tasarım öğrencisi, dijital dünyaya meydan okuyan ve tamamı hareketli tahta parçalardan oluşan ilginç bir saat tasarladı.

Leonardo da Vinci gibi yaratıcı kişilerin elinden çıkmışa benzeyen, sanat ve mekaniği buluşturan Plock isimli kinetik yerleştirme, saati her dakika baştan yazıyor.

22 yaşındaki Tohoku Üniversitesi Sanat ve Tasarım bölümü öğrencisi Suzuki Kango tarafından tasarlanan kinetik heykel, 407 adet el yapımı tahta ve hareketli parçadan meydana geliyor.

Saat, dijital bir gösterge kullanmıyor ve zamanı ön kısmına yerleştirilen panele yazıyor. Saatin alt kısmına asılan ağırlıklar, tahta parçaların düzgün hareket etmesini sağlarken, 4 adet manyetik sivri uçlu kalem ise manyetik çizim tahtasına 24 saatlik zaman dilimini yazmaya yarıyor.

Projenin tasarım ve uygulama aşaması toplamda altı ayda tamamlandı ve Plock geçtiğimiz hafta Tokyo Metropolitan Sanat Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Bu ilginç tasarımlı saat, her ne kadar dünyanın en pratik saati olmasa da teknoloji konusunda Japonların hala eski zamanlardan esinlendiklerini kanıtlar nitelikte.


Görsel: YouTube, Tohoku Üniversitesi