Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hipnotize Edici Desenler Çizen Ahşap Kinetik Heykeller

Hipnotize Edici Desenler Çizen Ahşap Kinetik Heykeller

David Roy, hiçbir enerji kaynağı olmadan saatlerce hareket edebilen ve meditasyon etkisi yaratan kinetik heykeller yaratıyor.

ABD’li sanatçı David Roy, kinetik heykellerini saatler boyunca büyüleyici hareketler ve optik illüzyonlar oluşturabilecek mekanizmalar şeklinde tasarlıyor. Kendisi çalışmalarını soyut desenler çizebilen ahşap birer makine olarak tarif ediyor. Heykellerin hareketi insanda adeta meditasyon etkisi yaratıyor. Sanatçı geçtiğimiz yıllarda yer verdiğimiz kinetik heykellerine son olarak Kindala Forest, Duality ve Kindala Stars olmak üzere yenilerini eklemeye devam ediyor.

Heykeller hiçbir motor, pil veya güç kaynağı kullanılmadan sadece elle kurularak çalışıyor. Elle kurulduğunda mekanizmayı harekete geçiren başlangıç enerjisinin kontrollü salınımı ile saatlerce (16 – 20 saat) hareket ediyor. Bunu başarabilmesinin sırrı da sanatçının 40 yılı aşkın bir süredir eski saatlerin işleyişine benzer titreşimsiz ve hassas mekanizmalar, basit yaylar ve sarkaç prensipleri üzerinde çalışıyor olması.

Kurulunca Canlanıp Hareketlenen Kinetik Ahşap Heykeller

Görsel: woodthatworks
Manşet görseli düzenlenmiştir.