Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ağacın İçinde Saklı Minyatür Kaleler

Ağacın İçinde Saklı Minyatür Kaleler

Uli Kirchler, ağaç parçalarının içine katlanır minyatür kaleler gizliyor ve bir hareketle değişebilen kinetik heykeller üretiyor.

Ağaç parçalarının doğal formunu ve dokusunu pek değiştirmeden farklı stillerde heykeller üretmek mümkün. Örneğin Kirsty Elson, karaya vurmuş ağaç parçalarından ve diğer buluntu malzemelerden nefis minyatür sahil evleri üreterek ses getirdi. Bennett Ewing ormanda gördüğü yüzleri buluntu ağaç parçalarıyla görselleştirirken Debra Bernier de karaya vuran ağaç parçalarından figürler ve portreler yapıyordu. Yine Nagato Iwasaki’nin odun parçalarından yaptığı figürler de oldukça çarpıcıydı. Uli Kirchler de ağaç parçalarından yaptığı kinetik heykellerle gündemde.

Kinetik ağaç heykeller

Oregon’da yaşayan İtalyan asıllı zanaatkar Uli Kirchler, ağaç parçalarını özenle keserek, oyarak ve kazıyarak gizli kaleler yaratıyor. Minyatür kaleler ufak bir hareketle ağacın içinden fırlıyor ve ufak bir hareketle yeniden ağacın içine gömülüyor. Heykellerde ağaçların alacalı renkleri korunmuş. Kirchler herhangi bir detay vermemiş ancak bazı koyu renk alanların yakma yöntemiyle renk değiştirdiğini tahmin ediyorum.

Uli Kirchler’in çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.