Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisiklet Zincirlerinden Yapılmış Heykeller

Bisiklet Zincirlerinden Yapılmış Heykeller

ABD'li sanatçı Drew Evans, eski bisikletlerin zincirlerini ve dişlilerini kullanarak heykeller yapıyor.

Hurda bisikletlere tasarım veya sanat eseri olarak ikinci bir yaşam vermek mümkün. Bunun en güzel örneklerinden birini Qiang Huang’ın hurda bisiklet parçalarından tasarladığı mobilyalarda gördük. Chainbreaker Studio’dan Drew Evans da eski bisiklet parçalarından heykeller yapıyor.

Hurdadan sanata

ABD’li sanatçı, bisiklet atölyesinde tamir işleri yaptığı zamanların haricinde sanatına odaklanıyor. Heykellerinde ağırlıklı olarak bisiklet zincirlerini ve dişlilerini kullanıyor. 2008 yılından bu yana metal kaynak yapan Drew, atık metal parçaları sanata dönüştürme konusunda uzmanlaşmış.

Bisiklet zincirlerini ve zincir dişlilerini özellikle geometrik tasarımlara son derece elverişli olmaları nedeniyle tercih ediyor. Ayrıca bu parçalar, renkli patinalar alan çeşitli metalik kaplamalarla geliyorlar. Kendisi de bir bisiklet tutkunu ve doğa aşığı olan Drew Evans sürücülerin binlerce kilometre süren yolculuklarını ve bu hurdaların konuşabilirlerse anlatabilecekleri hikayeleri hayal etmeyi de seviyor. En sevdiği heykel temalarından biri de ağaç. Paylaşımlarında da sıkça ağaç heykelleri olduğunu görebilirsiniz. İlk ağaç heykeli de bir müşterinin babası için yaptığı doğum günü hediyesiymiş.

View this post on Instagram

Almost every bicyle chain #tree I've made in one image!

A post shared by Drew Evans (@chainbreakerwelding) on

Drew Evans’ın çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

It was an emotional experience packing up this piece and sending it out on it's way to it's new home. I wasn't expecting to part with this piece so soon. I am profoundly grateful to know my art is going to make for an unforgettable gift for a lucky someone out there. I'm not kidding when I say I put my heart into what I do. When embark on an inspired work of art, I obsess. I drop everything else and devote myself to the work. In this mode, the sole purpose of eating, hydrating, and sleeping is to make my body able to make art. And when I do sleep, I dream about the artwork at hand. By the time I finish the piece, I look at it and though I know exactly how I built it, I can't help but wonder "how the hell did I do that and where did it come from?" I don't have a name for this deeply inspired state of mind. I'm certainly not the only artist to experience this and I'd be happy to hear others experiences of obsessive art making.

A post shared by Drew Evans (@chainbreakerwelding) on

Görsel: Drew Evans