Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sen Söyle Alexa Yapar

Sen Söyle Alexa Yapar

Amazon, Alexa’nın hayatı nasıl kolaylaştırdığını göstermek için farklı dünyalarda geçen iki reklam filmi yayınladı.

Amazon Alexa’nın başkan yardımcısı ve baş bilim uzmanı Rohit Prasad geçtiğimiz yıl Web Summit’te Alexa’nın gelişim sürecini ve yakın gelecekte sağlayacağı özellikleri anlatmıştı. Sesli asistanın Super Bowl için hazırlanan kampanyasında Alexa’nın hayatı kolaylaştıran ve günlük rutin işleri eksiksizce tamamlayabilen özelliklerine değiniliyordu. Tarihin farklı zamanlarında gezinen reklam filmleri eski zamanlarda Alexa yerine bu rutin işleri yapan kişilere odaklanıyordu. Droga5 London tarafından Amazon Alexa için yaratılan son kampanya ise ses teknolojisini deneyimleyememiş kişileri hedefine alıyor.

Güneşlenirken operaya ışınlanan adam

Sesli asistanın hayatı nasıl kolaylaştırdığını göstermek isteyen Amazon, kampanyasının parçası olarak iki farklı temada reklam filmi yayınladı. Evinin bahçesinde güneşlenirken kendini ansızın bir opera sahnesinde bulan adam da parmağını bile kıpırdatmadan dinlediği parçayı daha eğlenceli bir parçayla değiştiriyor. Güneşlenen adamın Alexa ile gerçekleştirdiği diyalog ise opera sahnesinde direkt sanatçıyla konuşuyormuş gibi hayat buluyor.

Kaçırdığın sahneyi tekrar tekrar izle hem de hiç tuşa basmadan

Epik bir savaşın geçtiği dizinizi izliyorsunuz ve aynı zamanda bir yandan ev işleriyle uğraşmak durumundasınız. Bu sırada ev işiyle uğraşırken oldukça etkileyici bir sahneyi kaçırıyorsunuz ve başa alıp izlemek için işinize ara vermeniz gerekiyor. Destansı bir savaş sahnesinde geçen Ironing başlıklı reklam filminde de etkileyici bir sahneyi tekrar tekrar izlemek isteyen bir adam bulunuyor.  Bir yandan ütü yaptığı için sahneyi kaçırıyor ve tekrar tekrar izliyor. Ve tüm bunları Alexa’ya sesli komut vererek işini bölmeden yapabiliyor.

Sizin istediğiniz ve Alexa’nın yerine getiremeyeceği bir şey yok diyen yaratıcı yönetmen Shelley Smole, küresel kampanya ile Alexa’nın sesli komutlarla yapabileceklerini göstermek istediklerini ve bunu esprili bir şekilde yaptıklarını söylüyor.

Künye

Müşteri: Amazon
Ajans: Droga5 London
CCO: David Kolbusz
İdari Yaratıcı Yönetmen: Shelley Smoler
Metin Yazarı: Jonathan Thake
Sanat Yönetmeni: Ethan Bennett
Prodüksiyon Şirketi: Biscuit Filmworks
Yönetmen: Andreas Nilsson
İdari Yapımcı: Rupert Reynolds-Maclean
DoP: Lasse Frank
Prodüksiyon Tasarımı: David Lee
Kostüm: Selila Wong
Düzenleme: Cut & Run
Post Prodüksiyon: The Mill
Ses: String and Tins

Görsel: YouTube