Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amazon’un Alexa’sı Sesini Kaybederse

Amazon’un Alexa’sı Sesini Kaybederse

Amazon'un akıllı asistanı Alexa sesini kaybediyor ve bir anda her şey eğlenceli bir şekilde alt üst oluyor.

Eğer teknolojide kullanılan sesler bir insana ait olsaydı Siri ya da Alexa soğuk kış günlerinde üşütebilir ve izin kullanabilirdi. Ama teknoloji böyle ilerlemediğinden onlar hiç hastalanmıyor ve seslerine bir şey olmuyor. Yine de bir gün uyansak ve evde konuşmaya alışkın olduğumuz akıllı asistanımız bize öksürerek karşılık verse şaşırırdık tabii. Amazon da yeni Super Bowl LII reklamını bunun üzerine kurguluyor.

Reklamın başında öksüren Alexa’nın sesini kaybettiği tüm ülke çapında duyuluyor bir anda ve yetkililer buna nasıl bir çare bulacaklarını düşünüyorlar. Alexa sesini geri alana kadar da diyorlar ki neden ünlüler bizim geçici çözümümüz olmasın? Sonuçta ünlüleri herkes sever.

Kıssadan Hisse: Alexa’nın Yeri Doldurulamaz

Peki sesini kaybeden Alexa yerine kimler mi bize sesiyle Amazon Echo’da asistanlık yapıyor? Cardi B, Gordon Ramsey, Rebel Wilson ve Sir Anthony Hopkins. Yemek tarifi isteyen birine Gordon Ramsey heyecanla cevap veriyor ve o gazla kürek çekmeye devam ediyor. Cardi B, Mars’a gitmek isteyen bir gençle hafiften dalga geçiyor. Rebel Wilson’ın kendisi duştayken ayarladığı mod ve o modda anlattığı hikayeyse en komik detaylardan. Anthony Hopkins ise Anthony Hopkins ya da Dr. Hannibal Lecter mı demeliyiz? Büyük usta Dr. Hannibal Lecter’ı andıran sesiyle Alexa’ın yerini alıyor ve o roldeki aynı soğukkanlılığıyla Brandon’ı aramak isteyen genç kadına “Brandon’ın biraz bağlandığını” haber veriyor.

Amazon, Super Bowl LII reklamı için yaratıcı ajans Lucky Generals ile çalıştı. Bu seneki kutuların şarkı söylediği eğlenceli yılbaşı reklamında da marka yine Lucky Generals ile çalışmıştı.

Akıllı bir asistanın sesini kaybetmesi ve onun yerini alan ünlülerin ise sesi ne kadar güzel olursa olsun Alexa’nın yerini dolduramaması ortaya eğlenceli bir reklam çıkartmış. Özellikle sanatçıların rol de olsa Alexa’ya farklı kimlikler yaratmaları ise aslında Alexa’nın kendi kimliğinin de ne kadar Amazon için değerli olduğunu gösteriyor. Bir düşünüyorum da evdeki akıllı asistanım Anthony Hopkins olsun ben de istemezdim. İnsan o sese zaten bir şey söylemeden 40 kere düşünür. Sonrasında da önünü ilikleyerek ve gerilerek onunla konuşur.

Künye:

Reklam veren: Amazon Alexa
Yaratıcı Ajans: Lucky Generals
Medya Ajansı: Initiative
Yönetmen: Wayne McClammy
Prodüksiyon Şirketi: Hungry Man
Kurgu: Christian Jordan, Rock Paper Scissors
Post-prodüksiyon: The Mill
Ses post-prodüksiyon: Beacon Street Studios

Görsel: YouTube