Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Westworld’den 2. Sezon Sürprizi: 22 Nisan’da Geliyor

Westworld’den 2. Sezon Sürprizi: 22 Nisan’da Geliyor

Her hafta izledikten sonra fikir toplantısı gibi bir araya gelip tartıştığımız Westworld, ikinci sezonunun için fragmanını ve yayınlanma tarihini açıkladı.

2016’nın son çeyreğinde hepimizin Pazartesi ve Salı günleri konuştuğu önemli bir konu vardı. Bu, o hafta hangi işlerimiz var değildi. Ya da tuttuğumuz takımın maçı ya da girilecek yeni bir konkur da değildi. Bu bir diziydi. Hepimiz ekrana kilitlenip, bilim kurgu sevelim ya da sevmeyelim onu izledik. Westworld’den bahsediyorum.

Westworld gerçekten bittiği günden beri hasretle andığımız bir yapım. İlk sezonu sanki bir çırpıda bitti gibi geliyor insana. Halbuki aylarca sürdü ve üzerine düşünecek birçok diyalogla hikaye bıraktı bizlere. Robotların parkında insan olmayı ve insanlık kavramını sorgulattılar. Onlar bizden daha bile insan olabilirlerdi. Ve ilk sezon bitti, hemen istedik HBO yeni sezon yapsın da çok beklemeyelim. Haberler başlarda yeni sezon için 2019 diyordu, sonra 2018 sonbahar olacak dendi, derken dün yayınlanan Super Bowl LII reklam kuşağında Westworld bizlere yeni sezon tarihini açıkladığı bir fragman yayınladı. Takvimlerinize not alın, 22 Nisan sevilen dizinin ekranlarımıza geri dönüş tarihi.

Belki Kötü Olan Bizleriz, Skynet ya da Westworld değil

Fragmandan anladığımız ilk sezon finalinde insanlar ve robotlar arasında kıvılcımını gördüğümüz varoluş savaşı bu sezon gerçekten de olacak. Park insanların mı yoksa orada yaşayan robotların mı? Karalar giyen adamımız (Men in Black) geri dönmüş, Dolores güzel bir modern kıyafet içinde görüyoruz. Fragmanı seslendire Dolores zaten fragman boyunca dünyalarının ne kadar güzel olduğunu söylüyor fakat gerçek olmadığını belirterek.

Güzel bir 10 bölüm bizi bekliyor, fragman insanı heyecanladırıyor bir. Tüm sezon boyunca modern şarkıların piyano versiyonunu dinlediğimiz gibi fragmanda da Kanye West’in Runaway şarkısının piyano versiyonunu duyuyoruz yine. Güzel olmuş şarkı da. İnsanlarla robotların savaşında kötü olan insanlar mı, yoksa hiçbir tür kötü değil de sadece dürtülerimiz mi kötü olan izleyip göreceğiz. Gerçekten de bakalım Westworld sakinleri dünyayı yakıp küllerinden yeniden inşa edebilecek mi?

Görsel: YouTube