Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Trollhunters 2. Sezonuyla 15 Aralık’ta Geri Dönüyor

Trollhunters 2. Sezonuyla 15 Aralık’ta Geri Dönüyor

Guillermo del Toro'nun ve ekibinin yarattığı DreamWorks animasyonu Trollhunters 2. sezonuyla geri dönüyor ve anlaşılan o ki del Toro'nun yarattığı evren sadece ilk sezonda gördüklerimizle sınırlı değil.

Geçtiğimiz sene Netflix‘te birçok şey izledik. Hatta dünyada ve ülkemizde en çok nelerin izlendiğini, ailelerin Stranger Things sevdiğini sizlerle Netflix’in 2017 infografiklerinde paylaşmıştık da. Stranger Things ya da Narcos gibi bir dizi olmasa da Trollhunters çizgi film diyip kenara atmamanız gereken bir yapım. İzlediğinizde inanılmaz bir şey izledim olmuyorsunuz fakat hızlıca izliyorsunuz ve yeterince hoşnut olabiliyorsunuz.

Guillermo del Toro’nun kendi kitabından uyarlanan Trollhunters insanlar ve troller arasında iletişim sağlamak için görevlendirilmiş bir çocuğun maceralarını anlatıyor. Seslendirme kadrosunda Kelsey Grammar, Ron Perlman ve Charlie Saxton gibi isimlerin yer aldığı dizi ilk sezonunda hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından çok beğenilmişti.

Trollhunters’ın konusu daha fazla detay verecek olursak biraz klişe. Lisede okuyan Jim Lake, kötü troll Bulvar’ın öldürdüğü avcı Kanjigar’ın madalyonu tarafından “madalyonun yeni sahibi” olarak seçiliyor. Madalyonun yeni sahibi olmanın ama tabii ki sorumlulukları var. Görevi troll ve insan dünyalarını barış içerisinde tutup korumak. Bir yandan liseye gidip diğer yandan da kötü trolllere karşı savaşmak zorunda kaldığından Blinky adındaki eğitmen tarafından da troll avcılığı üzerine eğitiliyor. İlk sezon ana karakter olan Jim’in gelişimini görüyoruz. Trolllerle tanışıyor, troll dünyasında insan bir avcı olmanın zorluklarını aşıyor ve kahramanın ilk yolculuğunda görevi başarıyla tamamlıyor. Trollhunters bana izlerken Buffy the Vampire Slayer‘ı anımsatmıştı ya da Karate Kid‘i. Konu klişe olduğundan o tarz hikayeleri izlerken hatırlatması çok doğal.

Trollhunters’da karakterler çok güzel yazılmış. Birbirleriyle diyalog ve ilişkileri bir animasyondan beklenecek gülümsemeyi suratta bırakıyor. Ayrıca karakterleri çok sevdiğinizden daha fazla izlemek istiyorsunuz. DreamWorks yapımı olduğu için bilgisayarda modellenmiş karakterler Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filminin karakterlerini de fiziken andırıyor.

Tales of Arcadia’ya Hazırlanın, Üçleme Geliyor!

Trollhunters 15 Aralık’ta başlayacak yeni sezonu ile Guillermo del Toro’nun geniş evrenine de bizleri daha fazla yaklaştırıyor. Guillermo del Toro, Trollhunters hikayelerinin geçtiği hayali ve büyülü kent Arcadia’da bizleri daha fazla hikayelerin beklediğini duyurdu. Arcadia hikayede bulunduğu konum gereği birçok büyülü ve mistik karakterin geçtiği bir nokta. Sadece trolller ve insanlar yok. Büyücüler, uzaylılar gibi birçok yaratık ve canlı da var. Trollhunters Part 2 ile birlikte Tales of Arcadia üçlemesinin ilk ayağı bitmiş olacak. Bizler de 2018 ve 2019’da Arcadia da geçecek başka hikayeler izleyeceğiz. 2018’de 3 Below ve 2019’da da Wizards Netflix’de yayınlanacak.

DreamWorks 2018 yılında çıkaracağı 3 Below animasyonunda soylu ailelerden gelen iki uzaylı ergen ve onların korumalarını ana hikayede işleyecek. Korumaları ve iki ergenlikteki uzaylı kötü bir diktatörden kaçacaklar. Arcadia’ya geldiklerinde bizleri onların hikayesini göreceğiz. Onlar Arcadia’da işleri yoluna koymaya çabalarken başlarına galaksiler arası ödül koyacaklar, onlar da Arcadia ve belki de bizim dünyamıza adapte olmaya çalışacaklar.

2019’da çıkaracakları Wizards serisinde ise Arcadia’da karşılaştığımız her şeyi bir araya getirecekler. Böyle söyleyince sanki kalabalık ve saçmaymış gibi geliyor, farkındayım. Fakat hikayeyi büyük bir savaşla kapatacaklarından birçok farklı açıdan hikayeye yaklaşıp sevilen karakterleri kullanacaklar. Sonuçta Tales of Arcadia bir üçlemeseyle birçok evreni ya da o anki durumu kurtaracakları o savaşa kahramanlar girmek zorunda. Sonuçta hangi dizide görülmüş karakterler 3-4 sezon gelişsin sonra esas hikaye olayı gelince “işim var, gelemem” desin kaçsın.

Trollhunters, Guillermo del Toro’nun çocuk kitabı fakat büyüklere çocuk kitabı. Hani bazı çocuk kitapları vardır, onlar aileler okurken mutlu olsun diyedir. del Toro’nun Tales of Arcadia serisi de öyle bir seri. İlk sezonu bir günde izleyemem diyenler ya da yeniden hatırlamak isteyenlerse DreamWorks’un kendi yayınladığı hareketli çizgi roman videosunu aşağıdan izleyebilirler.

ilk sezon arayı kapatalım videosu

Görsel: Youtube