Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pregnant Pause: Önce İşe, Sonra Bekle, Hazır Değilsen Panikle

Pregnant Pause: Önce İşe, Sonra Bekle, Hazır Değilsen Panikle

Uzun zamandır ilişkisi olan bir kadının hamile kalma ihtimaliyle birlikte panikleyişini anlatan Pregnant Pause, mizahi yönü ve doğal oyunculuklarıyla kendini keyifle izletiyor.

Hamilelik bir kadının başına gelmediği müddetçe hiçbir zaman hazır olabileceği bir durum değil gibi. Sonuçta bedendeki tüm hücreler yenileniyor, hormonlar değişiyor ve kadın başkalaşıyor. Bir kadın da ne kadar buna hazırım dese de bence değildir, sonuçta hamilelik süresince anne karnında o bebek büyüdüğü müddetçe annenin başkalaşımı da sürüyor ve gelişiyor. O yüzden de birçok genç kadının hamilelik testiyle baş başa kaldığında panik olması gayet doğal bir durumdur. Alice Seabright’in yönettiği Pregnant Pause kısa filmi, bizlere uzun süredir birlikte olduğu erkekten hamile kalan genç bir kadının yaşadığı duygu durumları komik bir şekilde aktarıyor.

Ya Pozitifse?

Film, Steph karakterinin hamilelik testi yapmasıyla açılıyor. Komedyen utangaçlığını o sahnede bitirip komedi tonunu hızla ortaya çıkıyor. Step elinde testle tuvaletten çıkıyor ve erkek arkadaşı James ile tartışıyorlar. Steph sonuca bakamıyor ve sevgilisiyle hayali çocukları üzerinden olan tartışmasını yarıda kesip evden çıkıyor. Yol boyunca Steph kendi içinde hesaplaşmalar yaşıyor ve gece sokaklarda bunları düşünerek yürüyor.

Pregnant Pause mizahi yönünü son derece akıllıca kullanıyor. Steph ve James karakterlerinin filmin ilk kısmındaki tartışmaları arasında çok sayıda şaka yapıyorlar mesela. Steph’in mimikleri ve James’in oyunculuğu gerçekten çok doğal. Film, zekice kurgulanmış mizahla meşru kaygılar arasında doğru çizgide ilerliyor. Steph ve James’in ilişkileriyse gerçekçi ve bizden duruyor.

Pregnant Pause günümüz kadınlarının yaşayabileceği bir durumu esprili bir dille bizlere aktarıyor. İngiliz yapımı kısa film Vimeo Staff Pick ve Short of the Week dışında BAFTA longlisted’a da seçildi. Ayrıca 20’den fazla festivalde de gösterildi.

Görsel: Vimeo