Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’den Hamile ve Yeni Doğum Yapan Kadınlara Özel Koleksiyon

Nike’den Hamile ve Yeni Doğum Yapan Kadınlara Özel Koleksiyon

Nike, kadınların hamilelik ve doğum sonrası dönemde sporla olan ilişkilerini desteklemek amacıyla "Nike (M)" adlı bir kapsül koleksiyon hazırladı.

Dev markalar ve bağımsız tasarımcılar son yıllarda, her bireyin ihtiyaçlarına özel olarak eğilen etkileyici tasarım ve iletişim hamleleri yapıyor. Adidas’ın paralimpik atletlerin spor ayakkabıların yalnızca sağ ya da sol tekini satın almasına imkan tanıyan Odds adlı kampanyası bu anlamda unutulmazlar arasındaydı. Lili Pázmány’nin tekerlekli sandalye kullanan insanlara özel Unobstructed adı giyim koleksiyonu, Nike’nin sağlık çalışanlarının uzun hastane vardiyalarına uygun olarak tasarladığı Nike Air Zoom Pulse da çok anlamlı ürünlerdendi. Nike’nin ses getirdiği bir başka hamle de Londra’daki mağazasına büyük beden ve engelli mankenler yerleştirmek olmuştu. Nike bu defa ise bebek bekleyen ve yeni doğum yapan anneler için sunduğu Nike (M) koleksiyonuyla fark yarattı.

Vücuttaki değişimlere uyum sağlayan kapsül koleksiyon: Nike (M)

Nike (M), hamileliğin tüm aşamalarına ve doğum sonrasına uygun spor giysiler içeren bir kapsül koleksiyon. Buna sportif annelerin bebeklerini emzirmesine olanak tanıyan bir spor sütyen de dahil. 4 parçalık koleksiyonun diğer parçaları ise tayt, kolsuz kısa bluz ve sweatshirt olarak sıralanıyor.

Nike (M)

Tayt, kullanıcının isterse karnını ortaya çıkarmasına isterse de rahat spor yapmasını sağlayacak toplayıcı bir korse gibi örtmesine imkan tanıyan esnek bir kumaş bölüme sahip. Uzun kollu parça ise ön tarafında karın büyüdükçe ya da küçüldükçe giysinin genişlemesini ya da daralmasını sağlayan özel bir malzeme içeriyor.

Nike (M) koleksiyonunun geliştirilmesi 3 yıl sürmüş. Bu süreçte hamile olan ve olmayan farklı kadınların katıldığı bir araştırma yapılmış. Bu araştırmadan sağlanan verilere ve karşılaştırmalara dayanarak tasarıma geçilmiş.

Nike’nin amacı, kadınların bedenlerinin büyük değişimler geçirdiği hamilelik ve doğum sonrası dönemde sporla olan ilişkilerini desteklemek. Koleksiyon egzersizi hayatının parçası yapmış veya yapmak isteyen her kadına hitap ediyor. Öte yandan Nike araştırmasında, golfçü Michelle Wie West ve futbolcu Alex Morgan da dahil olmak üzere hamilelik veya doğum sonrası sürecini yaşayan profesyonel sporculardan da geri bildirim almış.

Nike’nin annelere özel ilk koleksiyonu olarak tanıtılan Nike (M), 17 Eylül 2020’den itibaren satışa sunulacak. Giysiler, Nike’nin sürdürülebilirlik stratejisine uygun olarak yaklaşık % 78-88 oranında geri dönüştürülmüş polyesterden üretilecek.

Nike (M)

Nike (M)

Görsel: Nike