Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Çocuk Modu: Kids Space

Google’dan Çocuk Modu: Kids Space

Google, 9 yaşın altındaki çocukların keşfetmesine yardımcı olacak ve ebeveynlerin kontrol sağlayabileceği Kids Space modunu duyurdu.

Google, çocukların keşif yapmasına ve sevdikleri şeyler üzerine uğraşmasına yardımcı olacak aynı zamanda ebeveyn kontrolü dahilinde bu içeriklere ulaşmasını sağlayacak Kids Space’i duyurdu. Yüksek kalitede güvenli içeriklerin yer aldığı Kids Space 9 yaşın altındaki çocuklar için öğretmen onaylı uygulamaları içeriyor. Netlix gibi bazı akış servislerinde de bir benzeri bulunan bu mod ile çocuklar öğrenme ve keşfetme duygusunu gönlünce yaşarken aileler de çocukların güvenli içeriklere ulaştığından emin oluyor.

Çocuklar için güvenli tablet deneyimi

Google, akademik uzmanlar ve çocuk eğitim uzmanlarıyla çalışarak çocuklar için uygun olacak kitap, video ve uygulamalardan oluşan içerikleri değerlendiriyor. Ebeveynler, tabletlerde Google Kids Space modunu aktif hale getirerek çocukların ilgi duyduğu alanlarda özgürce gezinmesini sağlayabiliyor.

Şimdilik ABD için geçerli olan 400’ün üzerinden ücretsiz kitabın yanı sıra YouTube Kids üzerinden ekran dışı etkinlikleri teşvik eden ilgi çekici ve yaratıcı videolar bu seçkinin arasında yer alıyor. İzle ve Yap sekmesi üzerinden çocuklar ekranda fazla vakit geçirmeden eğlenebiliyor. Ebeveynler, Google Play üzerinde ek içerikler indirerek Kids Space’i özelleştirebiliyor. Ayrıca çocuklar kendi karakterlerini yaratarak deneyimi kendilerine özel bir hale getirebiliyor.

Eğlenceli ve basit arayüz

Kids Space, renkli ve gezinmesi kolay bir arayüze sahip. Çocuklar içerikleri konulara göre kolayca sıralayabiliyor. Ana sayfada yer alan ödev yardımı, sanat, yemekler gibi sekmelerin yanı sıra oku, izle, oyna ve yap sekmeleri arasında kolayca geçiş yapabiliyor. Kids Space, ailelerin çocukları için uygun içerikler izlemesine imkan tanıyan Google Family Link’in devamı olma özelliğini taşıyor. Ebeveynler Family Link üzerinden çocukların hangi içerikleri izleyebileceğini kontrol edebiliyor. Cihazı uzaktan kilitleyebiliyor ve etkinlikleri takip edebiliyor.

Özellik, Lenovo’nun yeni tableti Tab M10 HD Gen 2 ile birlikte kullanıma sunulacak. Google, ilerleyen süreçte Kids Space’in daha fazla cihaza da geleceğini bildiriyor.

Görsel: Google