Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar Animate ile Kendi Robotlarını Yapıyor

Çocuklar Animate ile Kendi Robotlarını Yapıyor

Studio Fantasio’nun tasarladığı Animate adlı robot kiti, benzerlerinden farklı bir yol izleyerek çocukların hayal gücüne daha fazla yer açıyor.

Çocuklar için tasarlanan öğretici robotlar ve kodlama bilgisini oyunlaştıran oyuncak kitleri son yıllarda oldukça popüler. Kitlesel fonlama platformlarının da etkisiyle bu türden projeler birer birer gerçek ürünlere dönüşüyor. Bu harika oyuncak setlerinin ortak özelliği hazır tasarlanmış parçalarla ya da bloklarla çocuklara sunulmuş olmaları. Studio Fantasio’nun tasarladığı Animate adlı kit ise, çocukların hayal gücüne biraz daha yer açarak diğer ürünlerden kendini ayrıştırıyor.

Çocuklar çizdikleri karakterlere Animate ile hareket kazandırıyor

İnternette gezinirken, çocukların çizimlerini gerçek oyuncaklara, otomobillere ya da giysilere dönüştüren projelere rastlamışsınızdır. Animate de aynı şekilde çocukların hayal gücüne hayat verirken beraberinde işin içine robot yapımını katıyor. Kit, görsellerde de gördüğünüz gibi elektronik bileşenlerden ve karton konektörlerden olşuyor. Robotların gövdesi ise tamamen çocukların hayal gücüyle şekilleniyor. Hedef kitlesi ise 6-10 yaş arası çocuklar.

Animate kitinde; pil, osilatör, zil, ultrasonik sensör, iki DC motor ve iki LED ışık dahil 8 adet elektronik bileşen bulunuyor. Bunlara ek olarak çocukların güvenli bir şekilde kartonu kesebilmesi için özel bir maket bıçağı, kartonu ve bileşenleri birbirine bağlamak için bir dizi konektör ve bileşenleri aküye bağlamak için üç farklı uzunlukta kablo da yer alıyor.

Karmaşık görünümlü elektronik kurulumları daha anlaşılır ve eğlenceli hale getirmek için, farklı bileşenler farklı şekil, renk ve büyüklükte sunulmuş. Kit, çocuklara tam bir özgürlük sağlamak üzere kurgulanmış. Herhangi bir kısıtlama olmaksızın yaratıcı potansiyellerini geliştirmelerine yardımcı olabilecek bir yöntem kitapçığı da eklenmiş. Kiti satışıyla ilgili herhangi bir detay verilmemiş. Kiti edinmek isteyenler Studio Fantasio ile iletişime geçerek bilgi alabilirler.

Görsel: Studio Fantasio