Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğal Malzemelerle Yaratıcılığı Teşvik Eden Oyuncak Kiti

Doğal Malzemelerle Yaratıcılığı Teşvik Eden Oyuncak Kiti

Studio 5.5 tarafından tasarlanan "The Things To Make" adlı oyuncak kiti, çocukların doğada zaman geçirirken doğal malzemelerle tasarım yapmasına imkan tanıyor.

Şimdiye kadar pek çok yaratıcı blok setine yer verdik. Bunların içinde origamiye benzeyenler, mıknatıslılar, kartondan yapılmış olanlar, kodlama öğretenler ya da elektronik bilgisi öğretenler olmak üzere pek çok farklı türde oyuncak vardı. The Things To Make ise doğanın içinde zaman geçiren çocukların yaratıcılığını tetikleyen bir set olarak farkını ortaya koyuyor.

The Things To Make, doğal malzemeleri kolayca monte etmeyi sağlıyor

Kısıtlamalar hafiflediği anda çoğumuzun ilk yaptığı şey doğayla temas kurmak oldu. Evimizin yakınındaki parka sık sık giderek, uzaktaki bir yeşil alanda kamp yaparak veya sahil bölgelerinde tatil yaparak bu doğa özlemini gidermeye çalışıyoruz. Özellikle de çocuklar için bu hayati bir ihtiyaç. Küçük bir çocuk için doğayla bağ kurmak, dünyanın sunabileceği en yaratıcı ve dokunsal deneyimlerin kapısını açabilir. Çocukken hepimiz bu büyünün etkisiyle bir bahçede ya da kumsalda saatlerce zamanın nasıl geçtiğini anlamadan bir şeylere odaklanabiliyorduk. Kolektif tasarım evi Studio 5.5, The Things To Make adlı seti, doğada algılar açık bir şekilde geçirilen bu anlarda yaratıcılığın dozunu artırmak amacıyla tasarlamış.

The Things To Make

The Things To Make; doğada bulunan farklı öğeleri hayal gücümüzün izin verdiği diğer nesnelere dönüştürmek için bağlayabilen bir dizi aksesuardan oluşuyor. Temel olarak uçurtma, büyüteç, çadır ve küp yapımı için çeşitli kit versiyonları sunulmuş. Özellikle küp yapımı için sunulan versiyon, blok oyuncak setlerinde olduğu gibi çocuğun talimatların dışına çıkıp kendi hayal gücünü işin içine katmasına imkan tanıyor.

Doğa sevgisi aşılayan bu tür bir kitte plastik parçaların kullanılması soru işareti yaratsa da bu parçaların geri dönüştürülmüş plastikten ya da biyo plastikten yapılmış olma ihtimali de söz konusu. Studio 5.5’ın internet sitesinde bu konuya dair detaylı bir açıklama bulunmuyor.

The Things To Make The Things To Make

Görsel: Studio 5.5