Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
El Yapımı Lunapark: Osteria ai Pioppi

El Yapımı Lunapark: Osteria ai Pioppi

İtalyan restoran sahibi, daha fazla müşteri çekmek için ilginç bir yol denedi ve 46 yıl süren bir çalışmayla restoranını el yapımı oyuncaklarla çevrili doğal eğlence parkına dönüştürdü.

Bruno olarak tanınan işletmeci, İtalya’nın kuzey kısmında, Battaglia bölgesindeki aile restoranını 1970’lerden beri daha çok müşteri çekmek için basit sistemler, doğal malzemeler ve el yapımı oyuncaklarla birlikte zenginleştirmeye başladı. 46 yıl sonunda Osteria ai Pioppi, insanların uğrak yeri haline gelen ve içinde birbirinden eğlenceli 50 oyuncağın yer aldığı, doğayla iç içe bir lunaparka dönüştü.

Battaglia’yı ziyaret eden turistlerin ve yerel halkın uğramadan geçmediği Osteria ai Pioppi’de makaralara, bisiklet miline bağlı, yer çekimine karşı koyan pek çok oyuncak bulunuyor. Bruno, elleriyle oluşturduğu eğlence parkına “ekolojik park” adını vermiş.

Doğada yer alan kalıplardan ve hareketlerden esinlenen oyuncaklar doğayı taklit etmek için oluşturulmuş. Aşağıda yer alan videoda Bruno’nun elleriyle inşa ettiği onlarca oyuncağa ait hikayeleri kendi ağzından dinleyebilirsiniz.

Görsel: Vimeo