Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung’dan Çocukların Gözlerini Koruyan Uygulama

Samsung’dan Çocukların Gözlerini Koruyan Uygulama

Samsung, akıllı telefon ve tablet kullanan çocukların görme bozukluğu yaşamaması için Safety Screen uygulamasını geliştirdi.

The Telegraph’ın öngörüsü, 2050 yılına kadar gezegenimizdeki insanların yarısının akıllı telefon ve tablet ekranları yüzünden görme bozukluğu yaşayacağı yönünde… Vision Council of America’ya (Amerika Görme Konseyi) göre ise günümüzde her 4 çocuktan 1’i çeşitli görme problemleri yaşıyor.

Samsung, uzun saatler boyunca telefon ve tablet ekranlarına bakarak vakit geçiren çocukların görme bozukluğu yaşamaması için önlem almak istedi ve Leo Burnett Dubai’yle birlikte “Safety Screen” (Güvenli Ekran) mobil uygulamasını geliştirdi. Safety Screen, yüz tanıma teknolojisi sayesinde çocukların telefon ve tabletle arasındaki mesafeyi ölçüyor ve ekrana fazla yaklaştıklarında, o sırada oynatılan görüntüyü otomatik olarak durduruyor. Ardından, çok fazla yaklaşıldığı uyarısında bulunan 6 gözlü, mavi renkli, sempatik bir canavar figürü ekranda beliriyor.

Uygulama, çocukların ekranla aralarında bırakmaları gereken uzaklığın korunmasını sağlıyor ve dijital cihazlardan kaynaklanan göz bozukluklarına engel olmayı amaçlıyor. Safety Screen’de ebeveyn kontrolünün sağlanması için, kullanıcı adı ve şifre koruması yer alıyor. Bu sayede, çocuklar uyarı görmek istemedikleri zaman uygulamayı kapatamıyor. Google Play’de yer alan uygulamayı ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Künye:

Marka: Samsung
Başlık: “Safety Screen”
Ajans: Leo Burnett, Dubai
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Bechara Mouzannar
Yaratıcı Yönetmenler: Daniel Salles, Bruno Bomediano, Saadi Alkouatli
Sanat Yönetmenleri: Daniel Salles, Bruno Bomediano

Görsel: YouTube