Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’den Doktorlara ve Hemşirelere Özel Yeni Ayakkabı

Nike’den Doktorlara ve Hemşirelere Özel Yeni Ayakkabı

Nike, sağlık çalışanları için uzun hastane vardiyalarına ve zorlu çalışma koşullarına uygun Nike Air Zoom Pulse adlı yeni bir ayakkabı tasarladı.

Doktorların ve hemşirelerin işlerinin ne kadar zor olduğu aşikâr. Zihinsel performansla eş zamanlı olarak yoğun bir fiziksel performans göstermek durumundalar. Operasyon sırasında saatlerce ayakta kaldıklarını ve onun dışında da sürekli bir koşturmaca içinde olduklarını gözünüzün önüne getirdiğinizde sporculardan daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını da fark ediyorsunuz. Nike de bu duruma duyarsız kalmamış ve sağlık personelinin hayatını kolaylaştırmak için Nike Air Zoom Pulse isimli yeni bir model hazırlamış.

Gerçek yaşamın kahramanları için Nike Air Zoom Pulse

Ürün testleri ve sağlık çalışanlarının geri bildirimler süreci Oregon Portland’da bulunan OHSU Doernbecher Çocuk Hastanesinde gerçekleştirilmiş. Bu saha çalışmaları sırasında, Nike’nin tasarımcıları sağlık çalışanlarının yaşadığı zorlukları yerinde gözlemlemişler. Yeni modelinin duyurusunda bu gözlemlere de yer verilmiş. Örneğin, bir hemşirenin standart 12 saatlik vardiyada ortalama 4 ila 5 mil yol kat ettiği gözlemlenmiş. Üstelik bu vardiya süresince 1 saatten az bir süre oturabildikleri saptanmış. Bir NBA oyuncusunun bir maçta ortalama 2,5 mil koştuğunu düşündüğünüzde hemşirelerin performansını daha iyi anlama şansınız oluyor. Bu nedenle Nike özellikle hemşireler, doktorlar, evde hizmet veren sağlık çalışanları, hasta bakıcılar ve sağlık alanında yorulmak bilmeden koşturan tüm çalışanlar için böyle bir model tasarlamış. Duyuruda bu yeni modelin günlük yaşamın gerçek kahramanları için hazırlandığını belirtmiş.

Tüm detaylarda sağlık çalışanlarının yoğun temposu göz önünde bulundurulmuş. Örneğin ayakkabıyı giyip çıkarmak ve temizlemek oldukça kolay. Topuk kısmındaki elastik kayış, ayakkabıyı tek elle kolayca giymeyi sağlıyor. Yastıklama ve tutuş sistemi de bu tempoya uygun. “Bir ayakkabının, uzun süre ayakta durmak için rahat ve aynı zamanda acil durumlarda hızlı hareketleri destekleyecek kadar çok yönlü olması nasıl sağlanabilir?” sorusu üzerinde durmuşlar. Tam kauçuk dış taban, Zoom Air topuk ünitesine sahip esnek bir orta taban ve yumuşak bir kucağa oturuyormuş gibi hissettiren topuk kısmı ile tüm bu kriterleri sağlamışlar.

Nike Air Zoom Pulse, 13 Aralık’ta nike.com’da satışa sunulacak.

Nike Air Zoom Pulse

Görsel: Nike