Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cepten Kontrol Edilen Sneaker: Nike Adapt BB

Cepten Kontrol Edilen Sneaker: Nike Adapt BB

Bağcıksız Nike Adapt BB, kendisini sporcunun ayağına göre otomatik olarak ayarlıyor ve maçta yapılan ani hareketler için rahat bir alan yaratıyor.

Nike tarafından tasarlanan, kendi kendine bağcığını bağlayan ayakkabı modelini ilk kez, Geleceğe Dönüş 2’de Back to the Future II görmüştük. Nike, 3 yıl önce de filmde gördüğümüz ayakkabıların daha modern görünüme sahip olan versiyonunu satışa çıkarmıştı. Bu durum, bağcığını kendi kendine bağlayan ayakkabı modellerinin daha fazla teknolojik donanımla birlikte kullanıcılara sunulacağının sinyallerini verdi elbette. Tanıtılan yeni basketbol ayakkabısı Nike Adapt BB, teknolojik alt yapısı, kullanılan malzemeler ve sunduğu avantajlarla ön plana çıkıyor.

Bağcığını giyen kişinin ayağına göre ayarlayan HyperAdapt 1.0‘ın aksine, Nike Adapt BB bağcıksız ve daha fütüristik bir tasarımla tanıtıldı. Daha önce tanıtılan ve ayakkabı teknolojileri alanında heyecan yaratan projelere göre Adapt BB modeli, oldukça yeni bir teknoloji bileşimini bünyesinde barındırıyor.

Bir basketbol maçı esnasında sporcuların ayak yapısı, uygulanan basınç nedeniyle genişleyebiliyor. Bu durum oyuncunun performansına etki ederken, fazla sıkılan ayakkabıyla ani hareketler gerçekleştirmek sağlık açısından olumsuz etkiler yaratabiliyor. Adapt BB, sporculara maçın durumuna ve şartlarına göre ayakkabı üzerinde değişiklik yapma imkanı tanıyor.

Vücudun doğal bir uzantısı

Bir sporcu ayakkabıyı giydikten sonra özel bir motor ve dişli tertibatı ile ayağın ihtiyaç duyduğu gerginliği algılıyor ve ayağın rahat edeceği pozisyona göre kendisini ayarlıyor. Ayakkabının gerilmesini sağlayan ipler, sporcunun ayağına uygun bir forma girebilmek için 32 kiloya kadar uygulanan gerilme kuvvetine dayanaklılık gösterebiliyor.

Sporcular ayakkabının üzerinde bulunan düğmeye basarak veya Nike Adapt uygulamasını kullanarak, oyunun gidişatına göre farklı fit ayarları yapabiliyor. Örneğin, sporcu oyuna dahil olmadan önce ayakkabısını uygulama üzerinden gevşetebilirken, oyuna dahil olacağı an ayakkabısını sıklaştırabiliyor.

Ayrıca Nike Adapt BB’nin 505 mAh kapasiteli bataryası, Nike’nin ayakkabı için özel ürettiği kablosuz şarj paneli sayesinde 3 saatte doluyor. Şu an ön sipariş toplayan Adabt BB, 17 Şubat’tan itibaren Nike mağazalarında, çevrimiçi olarak ve SNKRS uygulaması aracılığıyla 350 dolar karşılığında satışa sunulacak.

Görsel: Nike