Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike Sanal Spor Ayakkabı Şirketini Satın Aldı

Nike Sanal Spor Ayakkabı Şirketini Satın Aldı

Nike, NFT koleksiyonları üreten sanal spor ayakkabı şirketi RTFKT'yi satın aldı ve metaverse deneyimleri için dijital dönüşümünü hızlandırdı.

Metaverse deneyimleri markaların genç jenerasyonla bağlantı kurmasına, görünürlüğünü artırmasına ve bu yeni ekosistemde yaratıcı bir ekonomi oluşturmasına imkan tanıyor. Markaların metaverse yolculuğuna katılma nedenleri ve çevrim içi oyun platformu Roblox’un bu noktada fark yaratan istatistiklerini detaylıca yazmıştık.

Moda markalarının metaverse evrenindeki yatırımları artarak devam ediyor. Nike NIKELAND adını verdiği sanal evreniyle Roblox’ta deneyim alanı yaratan markalardan biriydi. Sporu ve oyunu bir yaşam tarzına dönüştürme hedefiyle çıkılan bu yolda farklı aktivasyonların yanı sıra markanın karakterlere giydirmek için sunduğu ürünlerden oluşan bir dijital mağazası da yer alıyor. Dijital dönüşümünü hızlandıran, kültürü ve oyunu birleştiren marka NFT koleksiyonları için bir büyük adım daha atarak RTFKT’yi satın aldığını duyurdu.

Nike NFT koleksiyonları üreten ve metaverse’ü merkezine alan RTFKT’yi aldı

Geçtiğimiz yıl Benoit Pagotto, Chris Le ve Steven Vasilev tarafından kurulan RTFKT, NFT olarak sunulan özel koleksiyonları ve sanal spor ayakkabı tasarımlarıyla metaverse teknolojisini merkezine koyan sanal bir ayakkabı şirketi. RTFKT kendi özel koleksiyonlarının yanı sıra CryptoPunks ve Bored Apes gibi diğer büyük NFT koleksiyonu üreticileriyle halihazırda çeşitli iş birlikleri gerçekleştiriyor. Ayrıca Japon sanatçı Takashi Murakami ve tasarımcı Jeff Staple gibi isimlerle de projeler gerçekleştiren bir şirket.

Nike’nin bu hamlesi sadece yenilikçi ve yaratıcı topluluklara destek olmak, dijital alandaki varlığını büyütmek ve sanal ürünler yaratmak değil. Giderek büyüyen NFT ve metaverse ekonomisi içerisinde söz sahibi olan ilk şirketlerden olmak, genç jenerasyon içerisinde marka bilinirliğini korumak ve artırmak da önemli hedefler arasında.

Bu satın alma Nike’nin uzmanlığını ve gücünü RTFKT’nin NFT deneyimiyle birleştiriyor. Yaratıcıların ve sporcuların; oyun, kültür, yaratıcılık ve spor ortak paydasına buluşmasına imkan tanırken yeni bağlantılar kurulmasının önünü açıyor. Nike’nin yaptığı basın açıklamasında anlaşmanın şartlarına dair detaylı bir bilgiye yer verilmiyor. Gelecek planlarının RTFKT markasına yatırım yapmak, yenilikçi ve yaratıcı topluluklara hizmet ederek Nike’nin dijital ayak izini ve yetenekleri genişletmek olduğu vurgulanıyor.

Görsel: Twitter, Nike