Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gucci Artırılmış Gerçeklikte Giyilebilen Spor Ayakkabı Tasarladı

Gucci Artırılmış Gerçeklikte Giyilebilen Spor Ayakkabı Tasarladı

Gucci'nin "Gucci Virtual 25" isimli spor ayakkabısı, artırılmış gerçeklik platformlarında ve anlaşmalı oyun uygulamalarında kullanılabiliyor.

Teknoloji ve modanın birlikteliğinden doğan dijital moda, pandeminin de etkisiyle geniş kitlelere yayıldı. Yavaş yavaş insanın dijital kimliğinin fiziki varlığının önüne geçmesi bekleniyordu. Ancak pandemi bu süreci hızlandırdı. Fiziki teması azaltarak evlerimizde geçirdiğimiz zamanın artması, daha fazla dijital araç kullanımına ve oyuna daha fazla zaman ayırmaya neden oldu. Ayrıca pandemi nedeniyle sürdürülebilirlik konusu da dünya gündeminin en çok tartışılan konularından biri haline geldi. Dolayısıyla çevreyi en çok kirleten endüstrilerden biri olan moda endüstrisi daha etik bir yeniden yapılanmaya yöneldi. İşte tüm bu gelişmeler, insanların gerçekte var olmayan giysiler satın aldığı dijital moda pazarını güçlendirdi. Oyun dünyası açısından örneklere baktığımızda Louis Vuitton tasarımcısının League of Legends karakterine özel kostüm tasarladığına şahit olmuştuk. Gucci de artırılmış gerçekliğe özel The Gucci Virtual 25 isimli spor ayakkabı tasarımıyla ses getiriyor.

Gucci Virtual 25

Gucci lüks sanal ayakkabı dünyasına “Gucci Virtual 25” ile giriş yaptı

The Gucci Virtual 25, iş birliği kurulan Roblox ve VRChat gibi oyun uygulamalarında da geçerli olan bir sanal lüks ayakkabı. Bu ayakkabılar, tipik bir Gucci tasarımından çok daha ucuz. Gucci’nin mobil uygulaması üzerinden 12,99 dolara veya artırılmış gerçeklik spor ayakkabı uygulaması Wanna Kicks’ten 8,99 dolar karşılığında satın alınabiliyor.

The Gucci Virtual 25, Gucci kreatif direktörü Alessandro Michele tarafından tasarlanmış. Neon yeşili ve pembe renkleriyle oldukça iddialı bir ayakkabı. Tüm Gucci tasarımlarında olduğu gibi bu ayakkabılar da ikonik “GC” logosunu taşıyor.

Gucci Virtual 25

Gucci “ARketing” alanında uzman şirket Wanna ile iş birliği yaptı

Ayakkabıların hayata geçirilmesinde, ARketing (pazarlama için artırılmış gerçeklik teknolojisi) alanında uzmanlaşmış bir şirket olan Wanna ile iş birliği yapılmış. Yukarıda bahsettiğim artırılmış gerçeklik ayakkabısı satış uygulaması Wanna Kicks de bu şirkete ait bir uygulama. Ayakkabılar Wanna Kicks üzerinden sanal olarak denenebiliyor ve Gucci’nin mağazasına kıyasla daha ucuza satın alınabiliyor. Ancak Roblox ve VRChat gibi oyun uygulamalarında da giymek isteyenlerin Gucci uygulamasındaki 12,99 dolarlık versiyonu satın alması gerekiyor.

Gucci ve Wanna’nın bu farklı versiyonları, farklı kullanım hakkıyla sunması gittikçe popülerleşen NFT piyasasındaki sistemi anımsatıyor. Bu da dijital moda dünyasının kaçınılmaz olarak NFT evreniyle bütünleşeceğini gösteren önemli bir işaret bence.

Gucci Virtual 25

Görsel: Gucci