Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gucci Ödemelerde Kripto Para Dönemini Başlatıyor

Gucci Ödemelerde Kripto Para Dönemini Başlatıyor

Gucci, ABD’de beş farklı mağazasında başlatacağı pilot uygulama ile kripto para ile ödeme kabul edecek.

Gucci, bu yılın başlarında SUPERGUCCI adını verdiği özel NFT koleksiyonu için Superplastic ile iş birliği yapmıştı. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Christie’s müzayede evinde Aria isimli NFT koleksiyonuyla bu alanda ilk adımlarını atan İtalyan moda evi, kendi sanal dünyasını kurmak ve interaktif moda deneyimleri yaratmak amacıyla The Sandbox’ta da arazi satın almıştı. Markanın The Gucci Virtual 25 isimli spor ayakkabı tasarımı da dijital dünyadaki yenilikleri benimsediğini gösteren bir başka örnekti.

Roblox’ta 20 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen Gucci Garden Experience Lands aktivasyonu örneğiyle birlikte markanın Web 3.0 dünyasını erkenden benimseyen markalar arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Kısa süre önce Web 3.0 odaklı bir ekip de kuran Gucci, bazı ABD mağazalarında kripto para ile ödemeleri kabul etmeye başlıyor.

Gucci, moda endüstrisindeki Web 3.0 hareketliliğini hızlandırıyor

Bu yaz pilot uygulamasını Kuzey Amerika mağazalarında başlatmayı planlayan İtalyan moda evi, Web 3.0 ve kritpto para ekosistemine yönelik bir adım atarak bu alandaki iş birliklerinin ve yeni girişimlerin devam edeceğinin sinyalini veriyor.

Mağaza içinde kripto ödemeler müşteriye e-posta yoluyla gönderilen bağlantı üzerinden yapılacak. Ödemeyi gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar kripto cüzdanlarından ödeme yapmalarına imkan tanıyan bir QR kod alacak ya da NFC okuyucusu aracılığıyla ödemelerini gerçekleştirebilecek.

Gucci; Bitcoin, Ethereum, Dogecoin gibi 10 farklı kripto para ile ödeme alacak

Gucci; Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere Litecoin, Shiba, Dogecoin gibi ABD dolarına sabitlenmiş 10’dan fazla kripto para birimde ödeme kabul edecek. Çalışanlarda bu lansmana hazırlık olarak kripto para, Web 3.0, metaverse ve NFT konularını içeren başlıklarda eğitimler almaya başladı.

Blok zinciri teknolojisi özellikle NFT sanat koleksiyoncuları için alışılagelmiş bir ödeme yöntemiyken Web 3.0 teknolojisini erkenden benimseyen büyük markalar bu alanda çeşitli girişimlerde bulunuyor. Geçtiğimiz mart ayında sokak giyim markası Off-White; Paris, Milano ve Londra’daki mağazalarında 6 kripto para birimde ödeme kabul etmeye başlayacağını açıklamıştı.

Paris merkezli LVMH Grubunun bünyesinde bulunan lüks saat markası Hublot da yakın zamanda sadece Bitcoin kullanılarak satın alınabilecek sınırlı sayıda bir koleksiyon duyurmuştu.

Görsel: Gucci Garden Experience Lands, Gucci Miami