Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
NFT Dünyasından Deprem Bölgesine Destek

NFT Dünyasından Deprem Bölgesine Destek

Sanatçılar, NFT kampanyaları düzenleyerek deprem bölgesi için küresel çapta bağış toplanmasında önemli rol oynuyor.

Depremin ardından en çok ses getiren yardım biçimlerinden biri, kripto para ve NFT ile yapılan bağışlar oldu. Kripto para ile bağış konusunda dernekler için herhangi bir hukuki düzenleme olmadığından Haluk Levent’in çeşitli engelleri aşması gerekti. Levent MASAK ile yaptığı görüşmelerin ardından neyse ki kripto para bağışları da kabul edebilmeye başladı. Kripto para dünyasında aktif olan sanatçılardan kendisine hızlı bir şekilde destek geldi. Refik Anadol 48 saat içinde 3 milyon TL bağış topladığını, bağışların tamamının da Ahbap Derneği’ne aktarılacağını açıkladı.

Kripto para bağışlarında bu gelişmeler yaşanırken sanatçılar, NFT kampanyalarıyla da desteklerini ortaya koymaya başladılar. Şu ana kadar en göze çarpanlar Murat Pak ve Tarık Tolunay oldu.

Murat Pak

Dijital sanatçı, kripto para yatırımcısı ve programcı Murat Pak, depremzedelere uzun vadeli bir destek için bir NFT kampanyası düzenlediğini duyurdu. Toplanan bağışların tamamının da Ahbap Derneği’ne gönderileceğini belirtti. Bunun öncesinde kişisel olarak da Ahbap Derneği’ne 100 ETH (3.100.000 TL) bağışladığını açıklamıştı.

Tarık Tolunay

Fractal İstanbul projesiyle adını duyuran “kentçizer” Tarık Tolunay da NFT dünyasında hızlı bir şekilde harekete geçen sanatçılardan oldu. Sanatçı kısa sürede 3.000 usd civarı bağışı Ahbap Derneği’ne aktardığını açıkladı.

Gate Charity

Şu an için göze çarpan NFT bağış hamlelerinden biri de global kripto para borsası Gate.io tarafından gerçekleştiriliyor. Kampanya, Gate.io’nun kâr amacı gütmeyen kuruluşu Gate Charity tarafından yürütülüyor:

Bu konuda başka isimler de harekete geçtiğinde ve yeni gelişmeler yaşandığında bu listeyi güncelleyeceğiz.

Görsel: Unpslash


Bigumigu Yazarı
| GENEL