Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Enkaz Dinleme Uygulaması

Enkaz Dinleme Uygulaması

Enkaz Dinleme Uygulaması, internet bağlantısına gerek olmadan yalnızca tarayıcı üzerinden sesleri filtreleyerek enkaz altındaki afetzedelerin seslerini kaydedebiliyor.

Dr. Ozan Sarıer öncülüğünde İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi tarafından herhangi bir indirme işlemine ve internet bağlantısına gerek olmadan bir web sitesi üzerinden kullanılabilen Enkaz Dinleme Uygulaması geliştirildi. Uygulama ile frekans ayarı yapılarak deprem bölgesinde enkaz altındaki afetzedelerin sesleri çevredeki seslerden ayrıştırılabiliyor. Alt ve üst frekans ayarlarıyla ses filtrelemesi yapılabiliyor. Sağlıklı sonuç için kayıt tuşuna basıldıktan sonra olabildiğince sessiz olunarak kayıt alınması gerekiyor.

Ayrıca web sitesi üzerinden alınan ses kayıtları cihazlara kaydedilebiliyor. Chrome, Firefox, Safari gibi herhangi bir tarayıcı üzerinden uygulama kullanılabiliyor. Enkaz Dinleme Uygulaması, Android cihazların tümünde, IOS cihazların ise bazılarında kullanılabiliyor. Uygulamanın web sitesine bu link üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Görseller: Pexels