Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Enkazdan Delil Toplamayı Kolaylaştıran Uygulama: TBB Enkaz Radarı

Enkazdan Delil Toplamayı Kolaylaştıran Uygulama: TBB Enkaz Radarı

Türkiye Barolar Birliği, deprem bölgesindeki enkazlardan delil toplanmasını kolaylaştıran “TBB Enkaz Radarı” isimli bir mobil uygulama hazırladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB), deprem bölgesinde görev yapan meslektaşlarını ve alandaki gönüllüleri “TBB Enkaz Radarı” isimli mobil uygulamayla delil toplamaya çağırıyor. Uygulamanın amacı, suçun delil yetersizliği nedeniyle cezasız kalmasının önüne geçmek. Çağrı, bölgedeki tüm enkazların tek tek kayıt altına alınması yönünde.

“Deprem bölgesindeki bütün enkazları kayıt altına alarak adaletin yerini bulmasına hep birlikte yardımcı olabiliriz!”

Türkiye Barolar Birliği, uygulama için hazırlanan internet sitesinde şu açıklamalara yer vermiş: “Enkazların yeterli teknik inceleme yapılamadan kaldırılması delillerin toplanmasını imkansız hale getirir. Tüm şüphelilerin tespiti, kusur durumlarının belirlenebilmesi ve yaşanan facianın sorumlularının cezasız kalmaması delillerin sağlıklı şekilde tespit edilmesine bağlıdır. Bölgedeki gönüllüleri, alanda görev yapacak meslektaşlarımızla birlikte yargı süreci için görüntü arşivi oluşturarak delillerin toplanmasına yardımcı olmaya ve ücretsiz olan Enkaz Radarı uygulamasını kullanmaya davet ediyoruz. Deprem bölgesindeki bütün enkazları kayıt altına alarak, adaletin yerini bulmasına hep birlikte yardımcı olabiliriz! Hiçbir yurttaşımız savunmasız kalmayacak.”

enkaz delil

Uygulama, delil toplamak isteyen herkese yol gösteren bir kılavuz niteliğinde. Kullanıcıyı adım adım, ne tür görüntü alması gerektiği hakkında yönlendiriyor. Aşağıdaki videoyu izlediğinizde, nasıl bir fayda sağladığını daha iyi kavrayabilirsiniz.

TBB Enkaz Radarı, hem Android hem de iOS cihazlar için kullanıma sunuldu.

Görsel: TBB Enkaz Radarı


Bigumigu Yazarı
| GENEL