Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
AKUT’un WhatsApp Hattı ile Doğrudan Yardım, Bağış ve Enkaz İhbarı

AKUT’un WhatsApp Hattı ile Doğrudan Yardım, Bağış ve Enkaz İhbarı

AKUT ve Meta ile iş birliğiyle oluşturulan WhatsApp bilgi ve yardım hattı; birinci elden yardım, bağış ve enkaz ihbarı için imkan sağlıyor.

Meta, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerin ardından; yardım ve güvenlik çalışmalarını destekleme, güvenilir bilgi alışverişi ve depremden etkilenenlerin sevdikleriyle iletişimde kalabilmelerini sağlama amaçlı kapsamlı adımlar atmaya başladı. Bunu gerçekleştirebilmek için de Türkiye’deki STK’larla iş birliği yapıyor. Kan bağışı, nakit ve reklam kredisi gibi farklı destekler sağlayan bu çalışmalarda Kızılay, AHBAP ve AKUT ile iş birliği yaptığı görülüyor. AKUT ile yaptığı dikkat çekici bir iş birliği de güvenilir bilgi sağlama ve yardım amacını taşıyan WhatsApp bilgi yardım hattı. Bu hat aslında bir WhatsApp botu.

Bu ücretsiz hizmeti kullanmak isteyenlerin, telefon rehberine +905493014706 numarasını kaydetmesi ve ardından WhatsApp üzerinden bu hatta ​​”Merhaba” kelimesini yazması yeterli. Hat özellikle birinci elden yardım, bağış ve yüksek teyitli enkaz ihbarı için oluşturulmuş.

Meta’nın tüm destek çalışmalarıyla ilgili detaylara şuradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Meta