Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Depremzedeleri Kaybolan Evcil Hayvanlarıyla Buluşturan İlan Platformu

Depremzedeleri Kaybolan Evcil Hayvanlarıyla Buluşturan İlan Platformu

Can dostları kaybolan ya da binada mahsur kalan depremzedelerin yanı sıra deprem bölgesindeki evsiz hayvanları sahiplenmek isteyenler de pativer'de ilan paylaşabiliyor.

Deprem bölgesinde, hem vatandaşlarımız hem de onların can dostları için büyük bir dram yaşanıyor. Bazı depremzedelerin enkazdan çıkarılırken hemen kedisinin ya da köpeğinin de kurtarılması için ekiplerden yardım istediğine şahit oluyoruz. Bazıları da sosyal medya üzerinden ya da bölgeyi kendi imkanlarıyla tarayarak can dostunu bulmaya çalışıyor. Dolayısıyla depremzedeleri can dostlarıyla kavuşturmak, psikolojik açıdan da önem taşıyor. Ailelerini kaybedip sokaklarda yaşam mücadelesi veren kediler, köpekler, kuşlar; evlerde mahsur kaldıkları için büyük tehlike alında olan canlar içimizi burkuyor. Veterinerlerde tedavi edilmekte olan ağır yaralı hayvanlar, enkaz kaldırma çalışmaları nedeniyle yaşamları riske giren canlar, korku içinde dolanan sokak hayvanları ve daha birçok üzücü sahne akıllarımıza kazındı.

4 farklı kategori altında ilan verilebiliyor

PatiVer – Can Dostu Destek Platformu, depremzedeleri can dostlarıyla buluşturabilmek amacıyla pativer internet sitesi üzerinde ilan yayınlama imkanı sunuyor. İlanlar 4 farklı şekilde kategorilendirilmiş. Can dostu bir hasarlı binada mahsur kalanlar, uygulamada ilan vererek yardım çağrısında bulunabiliyor. Kayıp ilanları, başkaları tarafından bulunan sahipsiz hayvanların ilanları ve veterinerlerde tedavi görmekte olan hayvanların ilanları için de ayrı kategoriler hazırlanmış. Bir diğer kategori ise depremde evini kaybetmiş hayvanları sahiplenmek isteyenler için yaratılan “sahiplenmek istiyorum” ilanları.

deprem kedi köpek

Öyle görünüyor ki çok yakında site, bir uygulama olarak App Store’dakş ve Google Play’deki yerini alacak. Zaten pativer.app şeklinde isimlendirilmiş. Henüz uygulama için verilen linkler aktif değil ve uygulama mağazalarında da henüz böyle bir uygulama yok. Bazı ilanlar, Twitter ve Instagram hikayeleri üzerinden de paylaşılıyor.

Görsel: pativer