Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüz Tanıma Sistemiyle Çalışan Evcil Hayvan Kapısı

Yüz Tanıma Sistemiyle Çalışan Evcil Hayvan Kapısı

Evcil hayvan kapısı Petvation, gelişmiş yüz tanıma teknolojisiyle minik dostlarımızın eve giriş çıkışlarını kolaylaştırıyor.

Metropolleri terk eden insanların çoğalmasıyla birlikte kedi – köpek kapıları, ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaya başladı. Bu sayede dışarı çıkıp gezinebilme olanağı olan canlar, insanlara ihtiyaç duymadan bu kapılardan özgürce girip çıkabiliyor. Öte yandan beklenmedik misafirlerin de bu kapıları kullanabileceği bir gerçek. Özellikle doğayla baş başa bir konumdaysanız kazara yaban hayatından bir canla da burun buruna gelebilirsiniz. Bu tür durumlarda da beklenmedik misafiri incitmeden dışarı çıkarmanın yollarını aramak yine size düşecektir. Petvation yalnızca aynı evi paylaştığınız canların eve giriş çıkış yapmasını sağlayarak bu gibi zor durumların önüne geçmeyi amaçlıyor.

Petvation, hayvanların alışkanlıklarına göre sürekli olarak öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam ediyor

Petvation şimdiye kadar gördüğünüz ilk akıllı evcil hayvan kapısı olmayabilir. Ancak yüz tanıma sistemi sayesinde benzerlerinin arasından sıyrılıyor. Akıllı kapılar genellikle tasma ya da benzeri bir aparatla minik dostlarımızı tanıyıp içeri alabiliyor. Bu da onlara sıkıntı verebiliyor.

Petvation tıpkı iPhone’lardaki Face ID gibi yüz tanımayı gerçekleştirmek için makine öğrenimini kullanıyor ve yalnızca tanıdık bir yüz gördüğünde açılıyor. Ayrıca tüylü dostunuzun ne zaman evden ayrılıp eve girebileceğini kontrol etmenizi sağlayarak onu daha iyi koruyabilmenize de imkan tanıyor. Yaban hayatından rakun, kurt, çakal, ayı, geyik, sincap, tavşan, ördek, domuz, kokarca, tilki, sıçan, yaban domuzu, yılan, tavuk ve daha fazla türde canlıyı tanıyabiliyor. Zaten kapalı yerde yaşamak için yaratılmamış bu canların kazara eve girmelerini engelleyebiliyor.

Petvation’ın ince çerçevesine, her iki tarafında 120 derecelik geniş açılı lensler bulunan iki yüksek çözünürlüklü kızılötesi kamera seti yerleştirilmiş. Bu sayede kullanıcıya izleme için en iyi görsel açıyı ve aralığı sağlayabiliyor. Cihazın onları algılaması için evcil hayvanların kameraya doğrudan bakması gerekmiyor. Her iki kamera da gece gündüz görebiliyor ve görüşün yağmurdan veya aşırı güneşten etkilenmemesini sağlayan ışıklarla donatılmışlar.

Petvation kullanılmadığında kapı mandalının her zaman kilitli kalmasını sağlıyor. Açmayı seçtiğinizde veya evcil hayvanınızın evden ayrılabileceğine izin verdiğiniz bir zaman dilimi içindeyse, Petvation kilidi açıyor ve tüylü dostunuz rahatça dışarı çıkabiliyor. O geri gelinceye dek de kapıyı kilitli tutuyor.

Petvation, can dostunuzu güvende tutmak için senkronize çalışan 3 bağımsız güvenlik mekanizması kullanıyor. Hızlı hareket eden sensörleri, dostunuzun kapıya yaklaştığını ve kapıdan geçiyor olduğunu algılıyor. Sıkışma önleyici mekanizma, evcil hayvanınızın patilerinin veya kuyruğunun asla sıkışma tehlikesiyle karşı karşıya kalmayacağı garantisi veriyor. Ayrıca Petvation evcil hayvanınızın alışkanlıklarına göre sürekli olarak öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam ediyor.

Can dostlarımız için geliştirilen diğer teknolojik ve yaratıcı çözümlere buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Kickstarter