Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüz Tanıma Sistemlerini Atlatmayı Sağlayan Giysiler

Yüz Tanıma Sistemlerini Atlatmayı Sağlayan Giysiler

Cap_able'ın yeni koleksiyonu, yüz tanıma sistemlerini maske ya da başka bir yüz aksesuarına ihtiyaç olmadan atlatmayı sağlıyor.

Yüz tanıma sistemlerinin neden olduğu gizlilik ve güvenlik ihlallerini önlemek için tasarlanan; yüz aksesuarları, teknoloji ürünü maskeler ve yüz projektörleri ile karşılaşmıştık. Torinolu moda evi Cap_able ise “Manifesto Collection” isimli yeni koleksiyonuyla karşımızda. Bu koleksiyondaki giyseilerle yüze herhangi bir maske ya da aksesuar eklemeden yüz tanıma sistemlerini atlatabileceğimiz iddiasında.

Kıyafetler, son derece pahalı pamuklu malzemeden yapılmış. Desenler ise yüz tanıma sistemlerini atlatmak için tasarlanmış HyperFace Camouflage isimli eşarbın desenlerini anımsatıyor.

Makine öğrenme sistemlerini kandırarak bu giysileri giyenin bir insan değil, bir hayvan olduğunu düşünmelerini sağlıyorlar. Capable, yüzünüz tamamen açıkta olsa bile giysilerin işe yaradığını vurguluyor.

Koleksiyon, kurucu ortak Rachele Didero’nun Milano Üniversitesi’ndeki doktorasının bir parçası olarak doğmuş. Didero, yüzleri tanıyabilen sinir ağı tabanlı bir nesne algılama sistemi olan YOLO’yu kullanarak tasarımları test etmiş.

Misyonu güzel olsa da fiyatları o kadar yüksek ki, bu noktada yalnızca son derece “varlıklı muhalifler” tarafından kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

Görsel: Cap_able