Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsanlığın Ekolojik Ayak İzi

İnsanlığın Ekolojik Ayak İzi

The Krank, Paxos Bienali için insanlığın ekolojik ayak izini temsil eden "Foot" isimli 1.000 metrekarelik bir arazi sanatı işi hazırladı.

İnsanlarda gezegenin durumuyla ilgili farkındalık yaratmanın en etkili yollarından biri sanat. En büyük tehditlerden biri olan plastik atıkları konu alan çok sayıda yaratıcı işle de karşılaşmak mümkün. Örneğin daha birkaç gün önce sanatçı ve aktivist Benjamin Von Wong’un dev plastik atık musluğuna yer vermiştik. Bu defa da Yunan sanatçı The Krank’ın Foot isimli arazi sanatı işi var sırada.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

The Krank (@the.krank)’in paylaştığı bir gönderi

“Foot” bir acil değişim çağrısı

The Krank, 1.000 metrekarelik bir eser olan Foot’u 2022 Paxos Bienali dolayısıyla Mongonissi Körfezi yakınında hayata geçirmiş. Bu büyük ölçekli yerleştirme, insanlığın küresel ekolojik sistemler üzerinde süregelen yıkıcı etkisini temsil eden bir metafor. Sanatçı, bu eseri tamamlamak için 15 gün boyunca sıkı bir tempoda çalışmış.

Eser; ekonomik büyüme, sosyal refah ve çevrenin korunması arasındaki acil denge ihtiyacını vurguluyor. Pandeminin, küresel “sürdürülebilir” kalkınma çalışmalarına gölge düşürmeye devam ettiğinin altını çiziyor.

The Krank eser hakkında şu açıklamayı yapmış: “Kavramsal olarak Foot kaybın anlamına odaklanan bir iş. Doğa, ekosistemler ve biyoçeşitlilik, tümü negatif yönde değişim gösteriyor. Çalışmamın geçiciliği ve bir tür olarak insanın varlığı arasındaki paralellik, iletmek istediğim mesajı pekiştiriyor. Her şey akışkandır ve hiçbir şey hafife alınmamalıdır.”.

The Krank’ın diğer çalışmalarına buradan göz atabilir, Instagram’ı üzerinden yeni işlerini takip edebilirsiniz. Özenle seçip Bigumigu’da yer verdiğimiz diğer arazi sanatı işlerine ise buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Behance